Както обеща преди няколко месеца, бизнесът у нас се вдига

...
Както обеща преди няколко месеца, бизнесът у нас се вдига
Коментари Харесай

Бизнесът блокира София с протест срещу цените на тока

Както даде обещание преди няколко месеца, бизнесът у нас се подвига на митинг. Поводът е недоволството му от това, което се случва в българската енергетика и цените на тока, които се покачват. Засега в митинга са удостоверили присъединяване огромните работодателски организации. Те обаче приканват всички НПО-та, както и жителите, да се включат в акта на неодобрение.

Той ще се организира на 28 февруари, сряда, от 11:00 часа в София. Протестът ще под надпис " НЕ " на далаверите в енергетиката! ". За това се договориха национално представителните организации на работодателите, обединени в АОБР – Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Протестът е подсилен от браншовите организации, членуващи в АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, Национален профсъюз " Защита " и синдикалните организации в участващите в митинга компании.

Национално представителните работодателски организации приканват всички компании, неправителствени организации и жители, които не утвърждават наглото манипулиране на пазара и спекулативното покачване на цената на електрическата енергия, да се включат в митинга. Детайлна информация за сборния пункт, маршрут и други ще бъде оповестена в допълнение, оповестяват още уредниците на митинга.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР