Както на първия тур на местните избори, така и 24

...
Както на първия тур на местните избори, така и 24
Коментари Харесай

И в деня преди балотажа не се допуска предизборна агитация

Както на първия тур на локалните избори, по този начин и 24 часа преди балотажа и в деня на вота, не се позволява предизборна пропаганда според Изборния кодекс.

Събота е т.нар ден за размисъл и съгласно закона са в действие известни ограничавания.
Няма регистрирани съществени нарушавания в ЦИК в деня за размисъл преди локалния избор Над 11 800 изборни секции са с подредени бюлетини и готови да посрещнат гласоподавателите на следващия ден
Освен недопускане на политическа пропаганда, не се позволява и оповестението под каквато и да е форма на социологически изследвания до затваряне на изборните секции в неделя.

Недопустимо също и разпространението на нови пропагандни материали, както и унищожаването на материали, сложени в сходство със законовите условия на местата, избрани от кмета на съответната община.

В помощ на искащите да гласоподават Дирекция „ Български документи за самоличност” е основала нужната организация за издаване на документи.

При произвеждането на втори тур за кметове – на 3 ноември, се издават нови удостоверения от 29 октомври до 3 ноември в това число, като издадените за първи тур са невалидни, подсетиха от Министерство на вътрешните работи.
Министерство на вътрешните работи ще разгласи ограниченията за сигурност за балотажа Ще бъде повишен полицейският състав в изборния ден
Три типа избори ни чакат в неделя. Избираме кмет на община, кмет на кметство и кмет на регион.

На 3 ноември ще гласуваме за кметове на 97 общини, 377 кметства и 31 региона. Една бюлетина коства 32 стотинки с Данък добавена стойност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР