Както на 6 декември, така и по стар стил -

...
Както на 6 декември, така и по стар стил -
Коментари Харесай

Рибарите от Ченгене скеле посрещат гости от днес

Както на 6 декември, по този начин и по остарял жанр - на 19 декември в рибарското населено място край Бургас почитат Свети Николай Чудотворец. Традицията ще бъде спазена и тази година.

Днес и на следващия ден следва дегустацията на вкусни ястия, доста музика и забавление за посетители и домакини на празника.

Посетителите на Културно-туристически комплекс " Ченгене скеле " ще могат да разледат специфичното коледно градче - базар, предлагащо голям брой вкусни изненади и изящни дарове, както и гостуващата галерия на РИМ - Бургас „ От Свети Никола до Дядо Коледа ".

Също през днешния ден подготвителните групи на Детски хор „ Милка Стоева " са подготвили концерт „ Коледата в нас " от 11:30.

В следобедните часове ще прозвучат осъществявания на китара от Николай Райков, който ще показа някои от безконечните шлагери на Queen, Deep Purple, Led Zeppelin и други.

Кулминацията на празника е на следващия ден, когато в 11:30 стартира парадната обиколка с лодки на локалните риболовци. Тогава ще се състои и ритуалът по мятане на венци и цветя в морето в памет на починалите моряци.

Малко по-късно ще се състои освещаването на рибния курбан и лодките на риболовците за здраве и благополучие.

По традиция и на този ден ще звучат остарели риболовен песни и известни бургаски шлагери с присъединяване на Хари Сърабян. Ще бъде показан и филмът " Ченгене скеле. Бъдещето на традициите ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР