Както може би си спомняте, по-рано тази година главният изпълнителен

...
Както може би си спомняте, по-рано тази година главният изпълнителен
Коментари Харесай

Потребителите към Instagram: Не искаме копие на TikTok, искаме Instagram

Както може би си спомняте, по-рано тази година основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг означи някои идни промени в метода, по който ще бъде подбирано наличието, което виждаме в приложението Instagram. Зукърбърг съобщи, че идните промени ще създадат по този начин, че в началната страница на приложението ще виждаме по-малко наличие в последователен ред оповестено от страниците, които следваме, за сметка на доста повече наличие, което е подбрано от логаритми основани на изкуствен интелект. Подбраното от логаритмите наличие, което ще виждаме на база на нашите ползи, онлайн интензивност и друго наличие, с което сме взаимодействали от предишното, може даже да не е оповестено от страница, която следваме. И в случай че този принцип на работа, към който възнамерява да премине Instagram, ви звучи доста сходно на метода, по който работи TikTok, умерено, не сте единствените.

Това ще бъде следващата смяна в Instagram, която явно е част от един нов модел за развиването на обществената мрежа, който възнамерява да я трансформира в колкото се може по-близко функционираща до TikTok. Ако употребявате Instagram от от дълго време, елементарно можете да наблюдавате по какъв начин платформата има навика да се трансформира в хамелеон, който иззема най-ценните, атрактивни и съвременни принадлежности от други платформи, да ги интегрира в себе си и да избухва с непрестанен растеж в потребителската база и потребителската ангажираност. Спомнете си за филтрите, които сега са един от детайлите на Instagram, без които платформата не би била същата – в случай че употребявате услугата от години, вероятно елементарно може да се досетите, че обществената мрежа благосъстоятелност на Фейсбук вкара филтрите, откакто приложението Snapchat на Snap притегли потребителското внимание с тях. Днес Snapchat не е модерното и революционно приложение, което беше по време на своя дебют преди години, защото Instagram на процедура към този момент предлага това, което го правеше неповторимо, плюс още доста други характерни детайли от потребителското преживяване. И гледайки какво доставя Instagram на потребителите сега, можем да съзрем елементарно до каква степен платформата с всеки минал ден наподобява от ден на ден на TikTok – началната страница с главната емисия към този момент е доминирана от изявления с къси видеоклипове, като доста от тях са от профили, които даже не следваме. Но дали потребителите желаят Instagram и този път да се трансформира в огледално копие на друга обществена мрежа, която постанова нова епоха в обществените мрежи?

Проучвания на разнообразни софтуерни медии и портали демонстрират, че една огромна част от Instagram потребителите в действителност са до известна степен разочаровани от това, което платформата прави сега, показвайки им доста повече наличие, което логаритмите са подбрали, основано от страници, които не следват, игнорирайки и замествайки наличието, оповестено от тези, които следват, което в последна сметка затруднява опцията ни да бъдем в крайник с нещата, които разгласяват околните ни, приятелите ни и марките, от които се интересуваме.

Този метод за куриране на наличието е същинският шлагер, който докара до огромната детонация, която направи TikTok. Алгоритмите на платформата са най-голямата ѝ полезност, защото те сортират и демонстрират на потребителите наличието, което сега е известно за хора със сходни ползи, привички и онлайн интензивност, като по този метод им разрешава да попаднат на основатели на наличие, поредици от къси видеоклипове и сюжети, които постоянно даже не са подозирали, че съществуват, или не са очаквали, че биха могли да им бъдат забавни. Но в това се състои най-голямото достолепие и уникалност на TikTok. Трудно обаче бихме се съгласили, че потребителите на Instagram желаят от платформата същото. В известния уебсайт за онлайн петиции Change.org даже има импортирана нова петиция, която е подписана от повече от 100 000 консуматори на Instagram, които желаят от платформата да върне остарелия си режим на действие. Петицията е стартирана от инфлуенсъра и фотограф Тати Бруенинг, който желае Instagram да се върне към корените си, а точно към това да бъде обществена мрежа, в която потребителите получават най-актуалните фотоси, които потребителите са качили, давайки ви опция за доста по-ангажиращо взаимоотношение с изображенията, които вашите другари и семейство разгласяват.
Някои изключително авторитетни инфлуенсъри в обществената мрежа също показаха позиция
Кайли Дженър е един от най-влиятелните гласове измежду по-младите консуматори на обществената мрежа с над 360 милиона почитатели единствено в Instagram. Не е нужно да споделяме повече, с цел да се ориентирате, че когато тя приказва, една голяма публика я слуша. Кайли също е едно от авторитетните лица в платформата, които застанаха в отбрана на петицията на Бруенинг, което от своя страна докара до привличането на поддръжката на още хиляди консуматори.

Instagram вероятно ще обърне внимание на това, което споделя Дженър, и към което насочва своята голяма колегия от почитатели. Имаме доказателства за това на какво е способно въздействието на Дженър – през 2018 година тя разгласява коментар по отношение на редизайна на Snapchat, от който мнозина други консуматори също бяха недоволни. Нейният коментар тогава докара до директни последствия за компанията, като провокира неочакван спад в акциите на Snap.

„ Мнението на Дженър във връзка с приложението наподобява имаше неотложен резултат върху вложителите в Snapchat. След нейния коментар акциите на компанията паднаха с към 6 %, което докара до загубата на към 1,6 милиарда $ от пазарната ѝ капитализация. “

И в полза на истината мнението на Дженър беше в действителност чуто и от платформата, защото съумя да накара Snapchat да върне някои от старите функционалности, които беше премахнала след редизайна си, както и да предприеме по-прецизиран метод към дизайна и функционалностите на приложението, тъй че да отговори на потребителското търсене. Затова мнозина анализатори считат, че мнението, което Дженър изрече в този момент във връзка Instagram, също ще има своя резултат.

Дженър и подписалите петицията към 100 000 консуматори сигурно не са единствените, които са разочаровани от това, че обществената мрежа, която употребяват от години, се отдалечава от ден на ден и повече от корените си и от това, поради което я харесват, пробвайки се да се приближи допустимо най-вече до TikTok и до това, което е съвременно в платформата за къси видеа.

Зад държанието на Instagram има доста стратегически и бизнес смисъл. Кратките, ангажиращи и занимателни видеа са най-бързо развиващият се формат на наличие,, като никое друго наличие до момента. По-рано ви разказахме за забавните метрики и специфики в ангажираността на потребителите към наличието, които TikTok регистрира. Така че е изцяло разбираемо, че Instagram желае да улови трендовете, да ги репликира и още веднъж да бъде на върха на това, което се търси на пазара, с цел да задържи лидерската си позиция в полето на обществените мрежи.

Но предназначението, климата и интереса, с който потребителите отиват в платформи като TikTok, Instagram и Фейсбук в действителност са доста разнообразни. И наподобява в този момент аудиторията на Instagram ясно и гръмко декларира, че в действителност не ика да получи в платформата същото преживяване, което ѝ носи TikTok, защото това са разнообразни платформи, с друга устременост и друг етос.
Какво ще направи Meta?
На този стадий към момента нямаме някаква публична информация за това по какъв начин реагират Зукърбърг и управлението на Meta във връзка с обръщението на потребителите на Instagram. Със сигурност обаче не можем да чакаме, че компанията изцяло ще отстъпи и ще отстрани нововъведенията си и ще се върне назад до образа, който имаше, преди да предприеме новите промени. Най-малко, тъй като рекламният бизнес е главният източник на доходи за тези платформи, а неговото поддържане и напредък зависят от това до каква степен услугите, които оферират, ще бъдат настоящи на това, което ангажира потребителите, и което търсят рекламодателите.

Но все пак мнението, което потребителите показват, може да има своето влияние. Ще повторим още веднъж, че когато инфлуенсър като Дженър приказва, доста, доста хора слушат. А това даже може да моделира държанието на потребителите по този начин, че Instagram не просто да не завоюва от измененията, които вкарват в опитите си да замязя повече на TikTok, само че даже и да загуби от тях.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР