Както много други неверни информации, има и такава във Фейсбук

...
Както много други неверни информации, има и такава във Фейсбук
Коментари Харесай

Ако видите таралеж... не правете това, което сте чели във Фейсбук

Както доста други погрешни информации, има и такава във Facebook със препоръки - по какъв начин да реагирате, в случай че забележите таралеж на земята.

От организацията Дивите животни / Wild Animals поучават да не доверявате сляпо на широкоразпространения пост за таралежа, а да прочетете и запомните техините указания.

Вижте цялата обява на организацията:

Почти всеки ден се постанова да опровергаваме онази безумна обява за таралежи, оповестена преди година някъде, в която на дълго и необятно се обясняваше, че в случай че видите таралеж задремал на открито навън, да не се притеснявате, той просто хибернира. Съветът е да го преместите на безвредно за него място и да го оставите да си спи умерено.

Публикацията е превод от неизвестно къде, създател неизвестно кой. Ситуацията малко припомня твърдото разбиране на мнозина, че в случай че нещо са го споделили по тв приемника или го има във вестника, значи е истина. Незнайно за какво, измислиците и погрешните неща за животните стават доста " вайръл ", до момента в който обстоятелствата и препоръките от първа ръка по-трудно стигат до почва за поникване. Имайте поради, че в интернет изобилства с погрешни неща и препоръки от хора, които нямат концепция какво вършат. Подбирайте си източниците.

- Таралежите не хибернират навън при никакви условия. За хибернацията те си вършат гнезда, които не са дълбоки, само че въпреки всичко таралежът не е забележим с просто око. Гнездото нормално е в корени на дърво или шубрак, ниша или под изоставена бетонна плоча от градеж в града. Няма метод таралеж в положително здравословно положение да легне на поляна и да хибернира.

- Ако намерите таралеж, който наподобява задремал на открито навън, имайте поради, че е извънредно незабавно за него да стигне до помощ и то не каква да е, а профилирана за таралежи.

- Намирате кашонче, като през това време не изпускате животното от взор, с цел да не го отнесе друго животно или да се реалокира, в случай че се е събудило от Вашето наличие. Може да оставите някой да го пази, до момента в който Вие търсите кашонче.

- Кашончето не би трябвало да е огромно. Размер 30 х 30 х 30 см за дребен таралеж е премного, за доста огромен 40 х 40 х 30 см. Пробивате 10-тина дупки в стените с химикал - 1 см в диаметър е задоволителен за дупка.

-В кашончето слагате на дъното нагърчена дебела хавлиена забрадка без висящи конци и без етикета, в случай че е необятен, с цел да не си закачи крайник в него.

-Изключително значимо е да топлите. Слагате до едната стена на кашончето легнала бутилка от минерална вода, пъхната в чорап и леко смачкана, с цел да не се търкаля. В тази бутилка сте напълнили доста гореща вода и сте се уверили, че капачката не изпуска.

-Слагате таралежа до бутилката. Отгоре може да завиете леко тялото с част от кърпата, с цел да задържа топлината. Затваряте кашончето добре, с цел да не излиза топлината, а и с цел да не излезе таралежа, в случай че се раздвижи и желае да си върви.

Ако би трябвало да престои при Вас през нощта, сменяте топлата вода на 2 часа.
 
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР