Както казват зевзеците, гладът е по-силен от тока! Хване ли

...
Както казват зевзеците, гладът е по-силен от тока! Хване ли
Коментари Харесай

Какви глупости вършим, когато сме гладни

Както споделят зевзеците, гладът е по-силен от тока! Хване ли те, колкото и да се дърпаш, не можеш елементарно да се измъкнеш. Иначе гладът е главен инстинкт за оцеляване на индивида. Това, че непрекъснато водим борба с него си е част от живота на (пре)задоволеното човечество. И тъй като борбата е неравна, вършим куп нелепости, когато сме гладни.

Голяма неточност е да преговаряте с гладен човек, не можете да го спечелите за идеята си! Гладът е негативна страст, „ хормоните на щастието” са към нулата. Гладният човек е нервозен, кисел, експлозивен, раздразним. Неслучайно бизнес срещите се организират в ресторант след прелестно ядене.

 g Thinkstock

Храносмилателната система се назовава втори мозък, в нея също се създават ендорфини, виновни за положителното въодушевление. Семейните кавги, когато някой е гладен са неизбежни! Децата мъчно управляват страстите и е груба неточност да ги поучавате или да желаете пояснения за неверни решения, в случай че са гладни.

Ако и двете страни са гладни, тогава ситуацията излиза отвън надзор. Семейните проблеми се вземат решение най-добре на маса след прелестно ядене. Ще се изненадате какъв брой сговорчиви са и деца, и възрастни.

 g Thinkstock

Пазаруването на гладен корем ще ви докара огромни беди. Очите на глада са голееееми, купувате каквото видите, даже храни, които не са ви обичани, всичко ви се яде. Резултатът - голословни финансови разноски и преяждане.

Пиенето на кафе на гладно може да докара до съществени проблеми при някои хора. Кафето подтиква производството на солна киселина, която е нападателна към стомашната лигавица и покачва киселинността на стомашния сок.

Кофеинът провокира релаксация на долния езофагиален сфинктер, което обуславя връщането на стомашно съдържимо към хранопровода.

 g Thinkstock

Това води до гастроезофагиален рефлукс, чиито признаци са парене и болежка зад гръдната кост, оригване, киселини, кашлица през нощта. Ако въпреки всичко навикът да се пие заран кафе на гладно надвие, дано да е най-малко с малко мляко.

Алкохол на гладно е сигурна гаранция за бързо напиване. Алкохолът бързо се популяризира в кръвта и предизвиква разширени кръвоносни съдове. Народната мъдрост за мезенето при пиенето не е инцидентна.

 g Thinkstock

Лекарства на гладен стома също могат да причинят неприятности.

Най-много нервират стомашната лигавица НСПВ (нестероидните противовъзпалителни) лекарства – аспирин, ибупрофен и други

Това предписание не се отнася за всички медикаменти, някои се усвояват по-добре на гладно, по този начин, че четете листовките.

 g Thinkstock

Още от доктор Андреева:
Шарката, която трябваше да изчезне, само че към момента е към децата ни: диагноза морбили Нетрадиционните способи за събаряне на високата температура Опасните зимни заболявания при децата, с изключение на вирусите 7 погрешни изказвания за грипа 3 златни правила при грипна зараза 5 неточности при лекуването на грипа
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР