Както казва известният алхимик Парацелз: „Отровата е във всичко и

...
Както казва известният алхимик Парацелз: „Отровата е във всичко и
Коментари Харесай

Какво количество от тези 15 неща може да ни убие?

Както споделя известният алхимик Парацелз: „ Отровата е във всичко и нищо не е без отрова. Дозата прави едно нещо или отрова, или лекарство.”, написа obekti.bg.

Дори и някои от най-популярните храни и субстанции, могат да бъдат смъртоносни в избрани количества. Всички количества са дадени като еднократна консумация от средностатистически мъж, тежащ 80 кг.

И това е забавно: Бялата захар „ опива” имунната система

Вода

Всеки е чувал, че би трябвало да се пие по към 2 литра вода всеки ден. Но в случай че тройно повече, бъбреците ви няма да могат да обработят толкоз доста течност и да я изведат от организма. Резултатът може да бъде оток на вътрешните органи и мозъка и респираторен арест. Така че, да, допустимо е да се отровите с вода. Именно това докара до трагичния случай с Дженифър Стрейндж, изпила 7,5 литра вода по време на надпреварата „ Hold Your Wee for a Wii”.

Кафе

15 грама кофеин се счита за летална доза. Това се равнява на към 113 кафета в чаши от 250 мл. Заслужава да се означи, че в този случай човек евентуално няма да почине от предозиране с кофеин, а още веднъж от интоксикация с вода: 113 чаши са съвсем 30 литра вода. Така че, в случай че не ядете изсъхнало кафе, инстантно или смляно, сте в сигурност. Просто не го смесвайте с газирани или енергийни питиета.

Шоколад

Шоколадът съдържа малко количество теобромин. Този алкалоид е мощен сътрудник, който подтиква централната нервна система. Но в случай че изядете 10 кг шоколад едновременно, това може да докара до гадене и диария, епилептичен припадък, вътрешно кървене, сърдечен инфаркт и най-после гибел.

Алкохол

За здрав човек смъртоносната доза е почти 1,25 литра 40% алкохол(приблизително 25 чаши по 50 мл). Но индивидът може да почине единствено в случай че изпие това количество в границите на един час и в случай че не повръща.

Цигари

Като се има поради, че всяка общоприета цигара съдържа към 0,8 мг никотин, 75 цигари едновременно могат да ви пренесат в отвъдното.

Марихуана

Нещата са малко по-различни с марихуаната. Смъртната доза е 680 кг, изпушени в границите на 15 минути или 48 кг, изядени едновременно. Дори Снууп Дог не може да го направи.

Семена от ябълки

Няма да умрете, в случай че изядете 18 ябълки. Но в случай че извадите семената от тези 18 ябълки и ги стриете, сдъвчете и погълнете, тогава може да умрете, тъй като ябълковите семена съдържат цианид. Напълно съществено.

Черешови костилки

Същата орис грози и тези, които ядат стрити черешови костилки, тъй като и те съдържат цианид (както и костилките на кайсиите и прасковите, и горчивите бадеми). Само три костилки от череши са били задоволителни с цел да вкарат Матю Крийм, 28-годишния британец, в болница.

Банани

Бананите съдържат калий, чието предозиране може да докара до гибел. Но с цел да се случи това, ще би трябвало да ядете 400 банана едновременно.

Портокали

За да умрете от преяждане с портокали, би трябвало да изядете 11 000 портокала едновременно.

Сол

Допустимата дневна доза сол е не повече от 1-5 грама. Смъртоносната доза сол е 255 грама едновременно (приблизително 48 чаени лъжици). Ако някой реши да избере този метод да се самоубие, това е извънредно неприятен избор, тъй като гибелта би била дълга и мъчителна.

Лют пипер

Ще ви трябват 130 чаени лъжици пикантен червен пипер, с цел да отидете при Свети Петър. Но тялото ви евентуално ще каже „ не”, тъй като няма да издържи толкоз люто.

Захар

Фаталната доза захароза е към 2 грама на кг телесно тегло. Това значи, че човек би трябвало да изяде към 25 кг захар едновременно, което се равнява на почти 500 супени лъжици.

Паста за зъби

Теоретично би трябвало да ядете 24 туби паста за зъби, с цел да преминете в отвъдното. Тъй че, молим ви, не правете това.

И приемете това като общо предписание: не прекалявайте даже с най-любимите си храни и питиета.

Източник: Bright Side
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР