Както и се очакваше преди, най-голямата пречка пред затварянето на

...
Както и се очакваше преди, най-голямата пречка пред затварянето на
Коментари Харесай

Microsoft счита решението на FTC за противоконституционно

Както и се очакваше преди, най-голямата спънка пред затварянето на договорката сред Microsoft и Activision Blizzard се появи в Съединени американски щати. Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (Federal Trade Commission, FTC) се изрече отрицателно към сливането на двете компании, дело поради нарушаването на антитръстовото законодателство. От Microsoft реагираха навреме, повтаряйки някои от към този момент декларираните от тях причини по отношение на това за какво не се нарушава конкуренцията, това че няма причина, заради която да вършат Call of Duty ексклузив за Xbox и че каталога на издателя ще помогне на редмъндския колос да стъпи на мобилния пазар, където отсъствието на Microsoft е очевидно. Но компанията отива и по-далеч, обвинявайки непосредствено самата комисия.

В отговор на обвиняванията на FTC, Microsoft разгласиха документ от 37 страници, в който излага обширно своите доводи към договорката, като повтаря друга своя позиция – това, че в съответния случай, Sony, които се явяват преобладаващ водач на пазара желае да възпре нововъведенията и да лиши от изгодите от това потребителите. Компанията упреква също по този начин FTC, че са работили противоконституционно.

„ Тези чувания са невалидни тъй като структурата на Комисията като самостоятелна организация, която има голяма изпълнителна власт и обвързваните с това спънки по отстраняването на комисарите и другите членове на комисията, нарушава Член втори от американската конституция и разделянето на управляващите “, пишат Microsoft. Освен това, съгласно Microsoft, комисията е нарушила петата корекция на конституцията, издавайки правосъдно решение по проблема без да даде опция на компанията да се отбрани пред самостоятелен съдия, каквото право е залегнало в основния закон на страната. Microsoft случая да се поеме от арбитър по административно право, каквато е общоприетата процедура, решението на комисията да бъде отхвърлено и Microsoft да получи съответното обезщетение по направените от тях разходи.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР