Както Хамас“, така и Израел се водят от различна вътрешно-политическа

...
Както Хамас“, така и Израел се водят от различна вътрешно-политическа
Коментари Харесай

Николай Младенов: Трябват разговори за това как ще изглежда Газа след края на военните действия

„ Както „ Хамас “, по този начин и Израел се водят от друга вътрешно-политическа динамичност. От позиция на Израел основният въпрос сега е освобождението на колкото се може повече заложници, които „ Хамас “ държи. От позиция на „ Хамас “ това е оцеляването на нейното политическо управление и на „ Хамас “ като конструкция, която ръководи Ивицата Газа “.

Това сподели в предаването „ 120 минути “ някогашният специфичен координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия Изток и сегашен общоприет шеф на Дипломатическата академия " Ануар Гаргаш " в ОАЕ Николай Младенов от Дубай.

Боевете сред Израел и „ Хамас “ се разгарят с нова мощ

„ За страдание това, което видяхме през последните дни е, че договорката, която беше направена за освобождение на заложниците завърши и военните дейности започнаха още веднъж. Трудно е да се планува дали ще има втора такава пауза, и дали ще се стигне до друга договореност за освобождение на заложници, или ходът на военните дейности ще би трябвало да продължи в един много дълъг интервал, който ще бъде извънредно противен и тежък за всички “, съобщи Младенов.

Лидерът на френската групировка „ Непокорна Франция “ дефинира възобновяването на израелските бомбардировки в Газа като политика на геноцид

Според него ролята на интернационалната общественост за спора е доста значима. “Тя би трябвало да бъде ориентирана към филантропична помощ на цивилните, които са наранени от този спор - изваждането им от района на конфликт. Трябва да има политически послания, които на мен ми липсват. Конфликтът в Газа не би трябвало да се трансформира единствено в филантропичен, в този момент е моментът, е който би трябвало да се стартират диалози за това по какъв начин ще наподобява Ивицата Газа след края на дейните военни дейности “, добави той.

Тази заран израелската войска прехвана ракета, идваща от палестинския анклав

Младенов разяснява и годишната среща на върха климата в Дубай. „ В продължение на 50 години на създаване на една стопанска система, която би трябвало да се диверсифицира от петрола към други източници на икономическо развиване, ОАЕ разчитат на едвам 30% от Брутният вътрешен продукт на приходите от нефт. Диверсификацията е първата тематика, а втората са договарянията за климата “, съобщи Младенов.

Тази година България за първи път взе участие на форума със личен щанд

Той разяснява въпроса за това по какъв начин в Дубай един до друг застават руснаци, китайци и американци, евреи и араби, както и по какъв начин това способства за събаряне на напрежението в района сега. „ Много страни търсят метод, по който да запазят връзките си с всичките центрове на икономическо развиване и на политическо въздействие и ОАЕ са съвършен образец за това. Самата страна разчита за просперитета си на търговията, вложенията, на финансовите пазари, на опцията да има отворена стопанска система към целия свят, нещо което сега е от огромно опасност. Политиката, която тук работи е на отваряне на стопанската система още повече. Трудно е да се планува какъв брой ще бъде сполучлив този модел “, изясни Младенов.

За това по какъв начин разяснява Николай Младенов тематиката за приемането на България в Шенген – гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР