Както е казал навремето чичо Митко Пенев, никога не трябва

...
Както е казал навремето чичо Митко Пенев, никога не трябва
Коментари Харесай

Дойде Габриел и осра всичко - Иван Единствения стана Иван Неуравновесения

Както е споделил преди време чичо Митко Пенев, в никакъв случай не би трябвало да сменяш печеливша скица на игра. И едвам не покори международния връх с мировянската си тактичност 4-4-2. 30 години по-късно един различен доморасъл талант от софийските села на име Иван Гешев не помни завета на Стратега и е на път да си заплати прескъпо за волността. Иван Гешев заряза емблематичния каскет, напусна резиденция „ Бояна “ и вместо безоблачно да си изкара мандата до декември 2026 година стартира да разиграва сценки с Къро, Мъро, китайски пиратки и Цецо от Белград. И през днешния ден към този момент е пасажер.

Ако си спомняте, преди две лета националният президент Радев с вдигнат пестник и площада зад тила си потегли да изхвърля мафията от изпълнителната власт и от прокуратурата. Обаче спихна още в гаранционен период. Корпулентната руса упоритост от жълтите павета Надежда Йорданова вместо букет изиска от Иван Единствения оставка. Надка обаче си отпътува преди да успее да преподреди фикусите в министерския кабинет.

Правосъдният талант и парламентарен гуру проф. Янаки Стоилов писа и изба пред Висш съдебен съвет изпипано като за „ Пулицър “ искане да открие процедура за предварително освобождение на Гешев – отново кукиш. С мощен чадър в Народното събрание и изпълнителната власт и заобиколен с коравите гърбове на партньорски служби – бухалки, Иван Гешев изглеждаше по-стабилен на поста си от Христо Мутафчиев в Съюза на артистите и Янка Такева в този на даскалиците.

И какво се случи единствено за няколко дни? Дойде Мария Габриел и, с опрощение, осра всичко. Не тъй като Марчето от Хаджидимово е новата българска Желязна Лейди, Херкулес в пола, пристигнал да изрине юридическите обори, а тъй като зад номинацията й седят едни пари, едни великански пари. Европейският напън над недосегаемия основен прокурор на България към този момент не се показва в гневни мониторингови отчети, а в съответни суми с 9 нули.

За разлика от тъпите евробюрократични забележки в отчетите по Механизма за съдействие и инспекция, които родните медии отразяват някъде след вибратора на Емили Тротинетката, се появи същинска причина за отстрелването на каскет №1 на Републиката. Този път условието за отчетността и механизмите за надзор на основния прокурор, както и съответни ограничения за битка против корупцията, са обвързани с фамозния План за възобновяване и резистентност – с други думи, от тях зависят 6,6 милиарда евро.

Иван Гешев може да е огромен пич, наслада и горделивост, душманин на Черепа и Арабаджиеви, че и на Мата Хари, но 6,6 милиарда евро не коства. И не трябва да се учудва, когато го разчекнат пред олтара на единната евровалута. След 3 следващи провалени Народното събрание тези пари е незабавно належащо да се приберат и разпределят, тъй като контрагентите на политическото статукво са отворили усти и преживят на изсъхнало към този момент година и половина.

Като митичния Самсон от Стария завет, който изгубил косата и силата си, Иван Единствения загуби каскета си и се трансформира в Иван Неуравновесения (по лицето Борислав Боби Сарафов). Той към този момент е не просто бита карта, а спънка към усвояването на най-крупните евромангизи от предприсъединителния фонд насам. А това не се прости. Не е като да хапваш баклавичка с Киро Японеца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР