Както е известно, руските ракетни атаки, които сериозно деформират енергийната

...
Както е известно, руските ракетни атаки, които сериозно деформират енергийната
Коментари Харесай

Украински селскостопански производители предричат недостиг на храна

Както е известно, съветските ракетни офанзиви, които съществено деформират енергийната система на Украйна, не засегнаха продоволственото доставяне на популацията. Магазините към момента са цялостни с разнородни артикули, както украински, по този начин и от задгранично (предимно полски) производство; Спрямо предходната година „ безпаричен ” е асортиментът единствено на някои групи артикули – алкохол, риба и морски блага, сладкарски произведения, кафе, чай.

А локалните медии, описвайки картината на покупките, надалеч не драматизират обстановката, изключително когато украинците вършат всеобщи покупки преди новогодишните празници.

Редовните спирания на електрозахранването обаче към този момент съществено попречват естествената работа и нанасят вреди на птицефермите, млекопреработвателните предприятия и зеленчукобазите. Причините за повишаването на проблемите са неуспехът на реколтата от зеленчуци и ябълки в Полша и фактът, че главните снабдители на артикули - Русия и Беларус, са се трансформирали в " агресори ".

По данни на Министерството на аграрната политика, към 1 октомври броят на кравите в Украйна възлиза на 1391,1 хиляди, което е с 15,4% по-малко от предходната година. Поголовието на кравите, отглеждани в по-крупните селскостопански предприятия за годината понижава с 9,7% - до 380,9 хиляди, а във фермите броят им понижава със 17,4% - до 1010,2 хиляди.

Заради военните дейности и поради изгубените от Украйна територии, за 9 месеца свинете са намалели с към 10%. Общото кланично тегло на животните за 9 месеца по отношение на 2021 година понижава с 11,8%.

Изпълнителният шеф на Асоциацията на Съюза на птицевъдите на Украйна Сергей Карпенко сподели, че закупените генератори се употребяват основно за зареждане на инкубатори и по тази причина птицефермите преразглеждат индустриалните си проекти и понижават индустриалните размери.

Отново започнаха съкращения на личния състав Но в случай че дамите от сектора имат директен път към птичарниците в Полша, то за мъжете има единствено веднъж - към фронта, което е тъкмо това, от което Зеленски се нуждае.

Не по-добро е ситуацията и при млекопроизводителите. Изпълнителният шеф на Съюза на млечните предприятия на Украйна Арсен Дидур също изброява доста проблеми, свързани със съхранението и производството на мляко.

Денис Марчук, заместник-председател на Всеукраинския поземлен съвет, споделя, че дефицитът на електрическа енергия води до повишение на цените на зеленчуците. За да поддържате подобаващия микроклимат в зеленчуковите бази и магазини, би трябвало да употребявате дизелови генератори, а това е спомагателен разход. Още през декември цената на зеленчуците ще се усили с 15-20%. Генералният извод е елементарен - има понижаване на производството, повишаване на храните и дефицит на храни в магазините. Няма да изчезнат, само че асортиментът ще стане нищожен.

Между другото, украинците към този момент са предизвестени, че хлябът, млякото, яйцата, захарта, маста скоро ще нарастнат доста. Някои групи артикули ще нарастнат с 30-50%. В същото време единствено фамилии, които имат боен или чиновник на силовите структури и правоприлагащите органи, както и „ формалните “ имигранти (тяхните преводи оказват помощ на фамилиите им да останат на повърхността) резервират покупателната си дарба през днешния ден.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР