Както е известно, Окръжната прокуратура в Шумен предаде двамата подсъдими

...
Както е известно, Окръжната прокуратура в Шумен предаде двамата подсъдими
Коментари Харесай

Съдът реши: Затвор за машинистите, обвинени за трагедията в Хитрино!


Както е известно, Окръжната прокуратура в Шумен съобщи двамата подсъдими на съд за закононарушение при ръководство на преносим железопътен състав, при което са били нарушени разпоредбите за придвижване  /по чл.343, ал.4, по отношение на чл.343, ал.3, писмен знак “б “, по отношение на чл.343, ал.1, писмен знак “б “ и " в и чл.342, ал.1 от НК/. Михнев е бил първи ватман на влаковата комбинация, а Петков – втори.

Тежката влакова злополука е била породена поради висока скорост при нахлуване в гарата. Влаковата комбинация, формирана от 26 вагони-цистерни и два локомотива, излезе от стоманения път. Причинена беше гибелта на седем души. 14 бяха ранени с разнообразни по степен телесни повреди. Повредени и унищожени бяха десетки къщи, постройката на общината, стоманеният път и други.

Разследването на делото от изключителна фактическа и правна трудност бе предоставено на следователи от Националната следствена работа под управлението на Окръжната прокуратура в Шумен и се водеше на специфичен контрол. 

Присъдата на Шуменския областен съд предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд във Варна.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР