Както е известно Дениъл Рикардо ще се раздели с отбора

...
Както е известно Дениъл Рикардо ще се раздели с отбора
Коментари Харесай

Рикардо не изключва възможността да стане резервен пилот

Както е известно Дениъл Рикардо ще се раздели с тима на Макларън в края на сезона, откакто двете страни се схванаха да прекратят взаимоотношенията си една година преди приключването на контракта сред тях. 
 Рикардо напуща Макларън в края на сезона Рикардо напуща Макларън в края на сезона
При относително лимитираните места на стартовата решетка във Формула 1 следващата година, Рикардо е застрашен от това, да не може да си откри позиция като състезателн водач. По време на миналия уикенд за Гран При на Нидерландия се появиха клюки, които свързват австралиеца с позицията на авариен водач в отбора на Мерцедес. Самият той също не отхвърли опцията да бъде авариен играч, с цел да резервира наличието си в падока на Формула 1.

„ Все още пламтя от предпочитание, това не е изчезнало. Има плюсове на това да си взема дребна отмора, само че несъмнено ще е по-добре да остана деен тук. Точно по тази причина преглеждам всички благоприятни условия, даже и тези за авариен водач. Не желая да съм прекомерно горд и да споделя, че съм прекомерно добър, с цел да съм запаса. Искам да прегледам всички варианти и по-късно ще избера най-хубавата опция “, съобщи Рикардо.
 Хорнър: Раздялата сред Рикардо и Макларън е доста тъжна за Формула 1 Хорнър: Раздялата сред Рикардо и Макларън е доста тъжна за Формула 1
До раздялата сред него и Макларън се стигна най-много поради слабото показване на австралиеца, от както той се причисли към екипа от Уокинг при започване на 2021 година. С изключение на неговата победа на „ Монца “ преди 12 месеца, той няма нито едно друго качване на почетната стълбичка. 
 В Макларън поеха част от виновността за неуспеха на Рикардо В Макларън поеха част от виновността за неуспеха на Рикардо
През този сезон той има единствено четири влизания в зоната на точките, с най-хубаво класиране от шесто място в домашната му Гран При на Австралия. В същото време съотборникът му Ландо Норис име едно качване на подиума, трето място в Гран При на Емилия-Романя, през тази година и единствено четири пъти не е взимал точки.
 Окончателно: Оскар Пиастри е водач на Макларън във Формула 1 Окончателно: Оскар Пиастри е водач на Макларън във Формула 1
Мястото на Рикардо в екипа на Макларън следващата година ще бъде заето от неговия съотечественик Оскар Пиастри.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР