Както доста хора в Европа по това време, и кралицата

...
Както доста хора в Европа по това време, и кралицата
Коментари Харесай

Кой прекрати отпуска на Кралица Елизабет

Както много хора в Европа по това време, и кралицата е в лятна почивка. Преди няколко седмици тя се отдръпна във вила в двореца Балморал в Шотландия, а след затварянето на двореца за обществени визити тя би трябвало да се е завърнала в самия замък.

Очаква се обаче Елизабет II да се върне в Лондон по-рано от нормалното.

Причината е, че на 5 септември се чака да бъде разгласен кой ще е новият министър председател на Англия. Тогава Консервативната партия ще би трябвало да реши кой ще е наследникът на отдръпналия се Борис Джонсън - Лиз Тръс или Риши Сунак.
 Лиз Тръс
След като един от двамата бъде определен, кралицата ще организира нормалната си визита с него в Лондон, оповестяват от Военновъздушни сили. Не е ясно дали тя ще се състои в Бъкингамския замък, както е нормалното от 70 години насам.

Новият министър-председател ще е 15-ият в ръководството на Елизабет II. Когато се възкачва на престола през 1952 година, министър председател е Уинстън Чърчил. Ако Лиз Тръс бъде определена този септември, това ще е вторият министър-председател жена, с която работи кралицата след Маргарет Тачър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР