Както беше отбелязано тази седмица от председателя на TSMC Марк

...
Както беше отбелязано тази седмица от председателя на TSMC Марк
Коментари Харесай

TSMC иска да поеме контрола над бъдещо полупроводниково предприятие в Германия

Както беше маркирано тази седмица от ръководителя на TSMC Марк Лиу (Mark Liu), договарянията с немските управляващи по отношение на опцията за създаване на контрактен цех за произвеждане в Германия като цяло напредват позитивно, макар че остават още редица проблеми за разрешаване преди окончателното утвърждение на плана, в случай че такова въобще последва. Според някои данни, TSMC се стреми да резервира правото си да взема стратегически решения в ръководството на бъдещото взаимно дружество.

Моделът за реализация на немския план на TSMC може да бъде изграждащ се взаимен венчър в западна Япония, в който тайванската компания ще може да резервира 70% от акциите, а останалите да раздели сред Sony (20%) и Denso (10%). Желанието на японските управляващи да покрият до половината от разноските за построяването на предприятието няма да се отрази по никакъв метод на структурата на акционерния капитал.

Както беше обявено и по-рано, сътрудници на TSMC в построяването на предприятието в Германия може да са някои от европейските компании. Според DigiTimes, управлението на TSMC и в този случай би желало да резервира болшинството от гласовете, тъй че оперативното и стратегическо ръководство на взаимното дружество да може да се прави по негова преценка. Размерът на дотациите от немските управляващи към момента не е избран, само че те сигурно ще бъдат предоставени, в противоположен случай ползата на TSMC към плана внезапно ще спадне.

Както стана известно в края на годишното заседание на акционерите на TSMC, в Япония компанията обмисля построяването на втори цех до този, който към този момент е в развой на реализация, и това желание поражда, като се вземат поради към този момент разширените мощности на първия вид. По отношение на литографията, значителен напредък по японското направление не се чака и тук ще се създават съставни елементи, употребяващи 12-nm технология. В Германия, съгласно специалисти от промишлеността, TSMC ще се концентрира върху потреблението на 28nm технология, защото към половината от продаваните в Европа артикули принадлежат към сегмента на микроконтролерите, който просто не се нуждае от усъвършенствана литография.

На събранието на акционерите TSMC също по този начин заключи информацията по отношение на своите предприятия, които се построяват или работят отвън Тайван. За взаимното дружество WaferTech, което работи в Съединени американски щати от 1996 година, управлението избра да резервира безмълвие, споменавайки единствено двете уреди, които са в развой на създаване в Аризона. Те ще се занимават с съвременна литография. Първото от тях ще бъде наречено Fab 21, до момента в който Fab 23 ще бъде ситуиран в японската префектура Кумамото. И най-после, вниманието на управляващите на Съединени американски щати към активността на чипмейкърите от Китай няма да попречи на действието на към този момент работещия цех Fab 16 в Нанкин.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР