Както българските граждани, така и нашите военнослужещи имат нужда не

...
Както българските граждани, така и нашите военнослужещи имат нужда не
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Компромиси в кризата, в която се намираме, не могат да бъдат правени

Както българските жители, по този начин и нашите военнослужещи имат потребност не просто от войска и въоръжени сили, имаме потребност от боеспособна войска, от боеготова войска, която може да ни отбрани, от войска, която продължава да бъде горделивост за обществото и военнослужещите. Това съобщи военният министър Драгомир Заков, който показва екипа си и целите в работата на Министерството на защитата.

Имаме нужда да запълним основни военни качества, сподели министърът. Той добави, че това значи съществени разноски, които българските жители, всички ние, би трябвало да отделим. За да можем обаче да желаяме тези средства от българското общество, належащо е да подсигуряваме, че те ще бъдат изхарчени за същински качества и че ще бъдат изхарчени по почтен метод, съобщи министър Заков.

По думите му обаче не може това да се чака за 1 месец или половин година, а интервалът ще е доста по-дълъг.

" Това не може да стане за 1 месец, за 6 месеца, евентуално няма да може да стане и за 3, 4 или 5 години, само че е значимо да поставим вярна основа ", разяснява Заков.

Напълно си давам сметка, че в годините някои планове са били свързвани със подозрения за корупция, сподели още Заков. Затова един от нашите подходи при реализирането на идните планове за рационализация ще бъде да използваме всички благоприятни условия, които ни дават и съюзните формати НАТО и Европейски Съюз, както и съдействието с нашите съдружници на ниво държавни управления, сподели той.

Министър Заков съобщи, че първият принцип, с който е пристигнал в МО, е готовността да се вземат тежки решения.

" Поех министерството в един миг, в който всички взаимни отстъпки, които са правени във времето обратно, всички забавени решения заради някакво политическа логичност. Всички тези взаимни отстъпки в рецесията, в която се намираме, към този момент не могат да бъдат правени. Време е да се вземат държавнически решения, те не постоянно са известни, не постоянно това са решения, които биха могли да завоюват гласове ", акцентира министърът.



Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР