Какъвто и вариант да се търси на ново правителство в

...
Какъвто и вариант да се търси на ново правителство в
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Възможно е програмно правителство, изборите са лош вариант!

" Какъвто и вид да се търси на ново държавно управление в границите на този парламент, това би трябвало да бъде всъщност програмно държавно управление. Избирателите са се произнесли на изборите преди половин година и съществено изменение на тяхната воля не трябва да бъде позволено. Възможно е да има краткосрочно програмно държавно управление, което да се концентрира извънредно върху преодоляването на рецесията, а не да обслужва политическите упоритости на партии и обособени персони. Всичко би трябвало да бъде намерено и обществено, с цел да се лимитират подозренията, че това е договорка предвид на някакви облаги ".

Това съобщи пред БНР проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента Румен Радев.

Президентът прикани да се откри бързо излаз от политическата рецесия
Според него " неразбираемата, висяща обстановка " е доста рискова в рецесиите, в които се намира страната:

" Предсрочните избори в този момент са неприятен вид ".

По думите на проф. Маринов, с цел да се случи програмно държавно управление, би трябвало най-малко доверие:

" Както взаимно доверие сред тези, които биха го подкрепили, че няма да злоупотребят с тази формула, по този начин и от страна на обществото. Не знам дали обществото ще е склонно да даде сходно доверие, зависи от редица условия ".

Той акцентира, че нито една парламентарна партия не декларира намерено предпочитание за предварителни парламентарни избори и не си слага за цел да ги провокира. Според него това е основна разлика с други обстановки в други парламенти, когато една или няколко сили в Народно събрание са разгласявали като цел да бъдат провокирани предварителни избори.

" Проблемът е освен намирането на нужните 12 гласа, а с какъв мотив ще бъде обоснована тази поддръжка за ръководството.... Има разлика сред напазаруване и реализиране на договореност. Трябва да е ясно и намерено декларирана политическа позиция ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР