Какъвто и вариант да се търси на ново правителство в

...
Какъвто и вариант да се търси на ново правителство в
Коментари Харесай

Стратегът на президента, подобно на ДПС, заговори за програмно правителство

" Какъвто и вид да се търси на ново държавно управление в границите на този парламент, това би трябвало да бъде всъщност програмно държавно управление. Избирателите са се произнесли на изборите преди половин година и съществено изменение на тяхната воля не трябва да бъде позволено.

Възможно е да има краткосрочно програмно държавно управление, което да се концентрира извънредно върху преодоляването на рецесията, а не да обслужва политическите упоритости на партии и обособени персони. Всичко би трябвало да бъде намерено и обществено, с цел да се лимитират подозренията, че това е договорка предвид на някакви облаги ".

Това съобщи пред БНР проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента Румен Радев.

Подобен вид бе стартиран през вчерашния ден и от Йордан Цонев. (ДПС).

Според Маринов " неразбираемата, висяща обстановка " е доста рискова в рецесиите, в които се намира страната:

" Предсрочните избори в този момент са неприятен вид ", счита той.

По думите на проф. Маринов, с цел да се случи програмно държавно управление, би трябвало най-малко доверие:

" Както взаимно доверие сред тези, които биха го подкрепили, че няма да злоупотребят с тази формула, по този начин и от страна на обществото. Не знам дали обществото ще е склонно да даде сходно доверие, зависи от редица условия ", разяснява той.

Маринов акцентира, че нито една парламентарна партия не декларира намерено предпочитание за предварителни парламентарни избори и не си слага за цел да ги провокира. Според него това е основна разлика с други обстановки в други парламенти, когато една или няколко сили в Народно събрание са разгласявали като цел да бъдат провокирани предварителни избори.

" Проблемът е освен намирането на нужните 12 гласа, а с какъв мотив ще бъде обоснована тази поддръжка за ръководството. Има разлика сред напазаруване и реализиране на договореност. Трябва да е ясно и намерено декларирана политическа позиция ", разяснява Маринов.

Трябва да се показва водачество и това би трябвало да бъде направено от министър-председателя, от неговия вицепремиер, да се потърси поддръжка на кардинална основа,

Това сподели съпредседатлят на БНР Атамас Атанасов и добави, че " няма нищо скандално " в това министър председателят да търси поддръжка от депутати от Има Такъв Народ за обезпечаване на парламентарно болшинство.

ГЕРБ и Движение за права и свободи са подготвени в името на националното единодушие да поддържат някакво държавно управление вид " Беров ", това тече като развой, разяснява Атанасов.

Ако се стигне до рулетка, Има Такъв Народ се готвят да изискат третия мандат със същия министър председател, който предлагаха предходната година, означи Атанасов. По думите му " Николай Василев в последните седмици е станал хиперактивен ".

Според Атанасов доста значимо е " да не допуснем в България да бъде въобще поставян въпросът за нашето евроатлантическо участие ", само че по думите му подобен риск има.

" Една от значимите аргументи за дестабилизацията е войната в Украйна. В този тежък конфликт на Русия е нужен пробив в евроатлантическата общественост и тя работи доста старателно в тази посока.

Руските специфични служби в България употребяват вътрешнополитическите пробойни в страната, с цел да може да провокират тази дестабилизация.

За да може в един миг тази смяна в ситуацията да докара до състояние България да не е сигурен съдружник в евроатлантическата общественост ", разясни Атанасов.

По думите му дейната съветска интервенция " се прави фино и тънко, както умеят съветските служби, през избрани канали ",

Картата " РСМ " се употребява от съветските служби и от Сърбия за дестабилизация, а Слави Трифонов вади това пред скоба, посочи Атанас Атанасов.

" Темата " Македония " в българската политика през днешния ден е изкуствено импортиран фактор. Да, има упования, има напън от наши съдружници да вдигнем ветото, само че в България няма публични настройки, няма парламентарно болшинство, нито държавно управление, единомислещо, което да е готово да предприеме тази стъпка ", разяснява Атанасов.

Опитът на Петков и Василев да се еманципират от президента Радев също е проблем, счита Атанасов, за който " съветското въздействие в президентството е явно ".

" Българският ъндърграунд беше заченат и основан с присъединяване на съветската проведена престъпност, която се управлява от съветските служби ", уточни съпредседателят на " Демократична България ".

Атанасов напомни думи на някогашния боен министър Стефан Янев на закрито съвещание през февруари в Народното събрание преди началото на войната – " не се тормозете, всичко ще завърши за три дни " и акцентира, че силите, които " се пробват в този момент още веднъж да ни слагат в обстановката България да бъде във в действителност неутралитет, са едни и същи ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР