Какъвто и спор да има, той се решава в съда.

...
Какъвто и спор да има, той се решава в съда.
Коментари Харесай

Атанасова: Недопустимо е държавата чрез репресивния си апарат да запечатва помещения и да извежда с белезници журналисти

Какъвто и спор да има, той се взема решение в съда. Абсолютно неприемливо е страната посредством репресивния си уред да запечатва пространства, да извежда с белезници публицисти, каквито терзания има, оповестени в обществените мрежи. Точно поради това и през днешния ден нашата парламентарна група реагира. На първо място при консултациите при президента ние го запознахме с нашите терзания по повод свободата на медиите. Това съобщи пред БТВ Десислава Атанасова от ГЕРБ във връзка политическите репресии против " Труд ".

Атанасова разяснява и реакцията на президента Радев, който по време на консултациите предложи на партията да оказват помощ финансово на в. „ Труд”: Според мен това беше невиждана реакция. Австрийският канцлер оповести единствено преди седмица своето дефинитивно овакантяване от политиката, подаде оставка като канцлер, тъй като от поркуратурата го разследваше по подозрение за финансиране на частни медии за създаване на добър обществен облик през 2016-2018 година Представяте ли си реакцията на българският президент, за който явно няма нищо притеснително, даже дава съвет на една политическа партия да финансира една свободна медия, посочи тя.

Смятам, че детайлът следва да се обясни в правосъдния спор, който доколкото разбирам след месец има насрочване на съвещание по отношение на този правосъден спор. Оттам нататък всяка интервенция на полиция в българска медия, която и да е тя, е неприемлива и по тази причина внесохме искане за привикване на изключително съвещание, на което да зададем тези въпроси на министъра на културата. Служебният министър на културата през днешния ден погреба свободата на словото, сподели още Атанасова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР