Какъвто и плод да хапвате, няма грешен избор. Всички плодове

...
Какъвто и плод да хапвате, няма грешен избор. Всички плодове
Коментари Харесай

15-те най-полезните за здравето плодове

Какъвто и плод да хапвате, няма неверен избор. Всички плодове са потребни и богати на хранителни субстанции.
15-те най-полезните за здравето плодове
Специалистите означават, че всички плодове са здравословни, само че някои от тях са изключително потребни, написа английският вестник „ Тудей “.

БОРОВИНКИ

Те имат славата на най-здравословния плод. Това се дължи на съдържащите се в него антоцианини. Изследванията демонстрират, че включването на боровинки във вашата диета може да понижи риска от сърдечни болести и диабет вид 2. Те усъвършенстват когнитивните качества и укрепват умствените качества. Други изследвания демонстрират, че потреблението на боровинки може да помогне за поддържане на здравословно тегло.

ЯГОДИ

Само 8 броя ще обезпечат нужното количество витамин С дневно. Витамин С е антиоксидант, участващ в имунната функционалност и производството на колаген. Има също доказателства, че ягодите могат да понижат маркерите на възпалението.

МАЛИНИ

Една чаша малини доставя основни хранителни субстанции като магнезий, калий и витамин С. Те също са богати на елагова киселина и кверцетин, антиоксиданти, които защищават клетките от увреждане, причиняващо заболявания.

АВОКАДО

Проучване откри, че заместването на някои въглехидрати в храната с половин или цяло авокадо е обвързвано с възстановяване на здравето на сърцето при хора с наднормено тегло и затлъстяване.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР