Какъвто и да е сезонът, колкото и да сме старателни,

...
Какъвто и да е сезонът, колкото и да сме старателни,
Коментари Харесай

Експресна 3-дневна зелева диета зарежда тялото с енергия

Какъвто и да е сезонът, колкото и да сме старателни, постоянно е добре да зарадваме организма си с малко пречистване. И като споделяме малко, имаме поради не повече от 3-4 дни. Това е задоволителен интервал, в който да дадете приоритет на волята си, най-много на желанието да бъдете стройни и енергични. В този случай ви предлагам една чудесна 3-дневна диета със зеле.

Зелето е нискокалоричен артикул, който съдържа голям брой нужни на организма витамини, минерали и растителни нишки (стимулиращи червата). Това е повода всички диети, основаващи се на потреблението на зеленчука, да се считат за високоефективни в битката с непотребното тегло.

По време на такива хранителни режими може да се одобряват всевъзможни сортове зеле (брюкселско, цветно и т.н.), само че прясното бяло нормално се предлага, защото се отличава с най-ниска калоричност (около 20 ккал в 100 грама продукт).

Още по-ниска пък е калоричността на киселото зеле – едвам 19 ккал. Затова един път на 3 дни може да заменяте прясното с кисело.

Хубаво е в границите на всеки ден да изпивате и не по-малко от 1,5 литра вода или зелен чай. Менюто може да разнообразите с разнообразни плодове по ваш избор, като изключение вършат единствено бананите.

Примерно меню

Сутрин: чаша кафе с подсладител

Обяд: салата от прясно зеле (сортът е по ваш избор), зелева чорба или задушено зеле с други зеленчуци и пилешко без тлъстини

Вечеря: 200 грама риба (може да заместите с 200 грама месо или същото количество кефир) и салата от прясно или задушено зеле

В случай че изпитате апетит, а не е време за хранене, може да си хапнете зелева чорба.

източник: здраве.то
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР