Какъв странен вот. Кандидатите за най-високите позиции на ЕС не

...
Какъв странен вот. Кандидатите за най-високите позиции на ЕС не
Коментари Харесай

Политико: 12 души, които унищожиха евроизборите

Какъв чудноват избор. Кандидатите за най-високите позиции на Европейски Съюз не са в бюлетините и в някои случаи не се появиха за огромните диспути. Повечето национални водачи не желаят да се доближават до изборите, написа в своя публикация " Политико ".

Континентът е разграничен по девет метода в групи, които варират от несвързани и неорганизирани до незнайни. Европейски Съюз харчи десетки милиони евро, пробвайки се да ви убеди да гласувате, само че не прави нищо, с цел да помогне на милионите хора с проблеми със зрението или с увреждания, които се борят за достъп до материали за акцията и изборните секции. На процедура не съществуват стандарти или правила за целия блок, за вторите по величина избори в света - това е дисхармония на националните системи.

Може би това не би било проблем, в случай че такава независимост създаде богата палитра от хора и хрумвания, които се борят с визии за европейския напредък. Вместо това, минимум 200 евродепутата към този момент знаят, че ще бъдат избрани отново, без да подвигат пръст, до момента в който водещи претенденти за ръководител на Европейската комисия вземат участие в конно надпреварване, което е същото като конкурс за хубост с оценители националните водачи, които се мъчат да завоюват утвърждението на гласоподавателите.

Как най-големият либерален опит в света се докара до тук? Осем вота поред понижава изборната интензивност. Ето 12 души, които би трябвало да бъдат държани виновни.

12-те души, които унищожиха изборите за Европейски парламент:

Хелмут Кол

Канцлерът, който сплоти Германия след 40 години Студена война, сложи началото на верижни събития, които улесниха единната валута на Европейски Съюз и по-късно разширението на Европейски Съюз на изток. Това беше добра геополитика, само че злополука за присъединяване в европейските избори. Вялото присъединяване на гласоподавателите се трансформира в рецензия към изборите и в този момент е на сериозни равнища. В страните, които се причислиха към Европейски Съюз от 2004 година, изборната интензивност е приблизително едвам 29%. Междувременно фискалните ограничавания, свързани с еврото, дадоха на евроскептиците сили за съединителен зов, с който преобладаваха в европейския спор.

Симон Вейл

Говорейки за герои, оживялата от концлагера Аушвиц, Вейл, не може да не бъде упомената. Шампион на феминизма, бранител на човешките права, френски министър и водач на европейската партия (от демократичния блок от 80-те години), тя бе и първият президент на директно определения Европейски парламент (1979-1982 г.). Проблемът: всички останали наподобяват оскъдни съпоставени с нея. Настоящият ръководител на Парламента, Антонио Таяни, да кажем в резюме - не е Симон Вейл. Четири десетилетия откакто Вейл пое длъжността, е мъчно да не се подсети, че Европейски Съюз към момента се ръководи от посредствени мъже. На тези избори има повече от 5000 претенденти, а 751 ще завоюват място в Народното събрание. Но кой, в случай че изобщо съществува някой, би могъл да въодушеви европейци като Симон Вейл?

Нийли Кроа

Неочакваните резултати са тематиката тук. Тя построи репутацията си върху големи антитръстови санкции и върху кражбата на водачеството в световната политика в региона на конкуренцията от Съединени американски щати - 2004 година до 2009 година Кроа сътвори огромни заглавия в медиите, само че по този метод тя и нейните наследници Жоакин Алмуния и Маргрет Вестагер разкриха значителната истина за Европейски Съюз: Истинската власт не е в Европейския парламент, нито в гласоподавателите, които избират евродепутати. Повече от където и да било другаде в Брюксел, тя се намира в ръцете на комисаря по конкуренцията, който надали може да се тормози и да се съветва с Парламента. Голям тласък за гласоподаване за 23-26 май!

Манфред Вебер

Вебер се кандидатира за ръководител на Европейската комисия под мотото " Силата на WEber ". Прилично, нали? Любимецът, който да размени Жан-Клод Юнкер, има форма, когато става дума за убийството на европейските избори. Той изигра водеща роля през 2018 година в пресичането на опитите за основаване на " транснационални описи " за преразпределение на местата на Обединеното кралство след Брекзит в обединен лист на Европейски Съюз, което разрешава на претендентите да се състезават за поддръжка на континента, а освен вкъщи. След това, когато пристигна време партията му да избере претендент за ръководител на Комисията, Вебер избяга, само че заобикаля първичен спор. Той не съумя да участва на първия междупартиен спор в Маастрихт (той имаше рожден ден, участва на празненство в Германия), след което не съумя да блесне и в следващи срещи с конкурентни претенденти. Може да не е негова виновността, че малко гласоподаватели знаят името му, само че той сигурно не е направил и доста, с цел да реши казуса.

Марк Зукърбърг

Нали не смятате, че този лист ще пропусне американците, нали? Основателят на Facebook сътвори необятно употребена платформа, която трансформира дезинформацията в оръжие и слага пръти в колелата на политическите партии и институциите на Европейски Съюз. През 2018 година Зукърбърг изясни, че влага в хиляди модератори и нови системи, с цел да спре дестабилизирането на демокрацията. Синият колос даже нае някогашен евродепутат (Ник Клег от Великобритания) като негов главен лобист. Нищо от това не попречи на политическите партии и институциите на Европейски Съюз да крещят в продължение на седмици, че новите политики на Facebook няма да им разрешат да организират общоевропейски рекламни акции в паневропейските избори. Компанията, която даде обещание да " се движи бързо и да прекъсне нещата ", сигурно е изпълнила обещанието си, когато става въпрос за европейските избори.

Вера Йоурова

Съмишленик на Зукърбърг във връзка с неприкосновеността на персоналния живот е европейският комисар по правораздаването, потребителите и равенството сред половете. Освен управлението за ограничение на речта на омразата и дезинформацията в обществените мрежи, има доста малко изборни дейности от страна на Йоурова. Тя не предложи да се употребяват районни дотации за възобновяване на изборните секции, с цел да станат налични за хората с увреждания, нито работи, с цел да подсигурява, че материалите за акцията са налични на брайл. Няма предложение за гарантиране на номинирането на повече дами комисари, нито опит за опростяване на метода, по който 17-те милиона европейци, живеещи в друга страна от Европейски Съюз, могат да гласоподават. Йоурова е от Чехия: Какво ще кажете за поддръжката или предизвестията за прилежаща Словакия, с цел да се увеличи интензивността от 13% от 2014 година? Не. Словаците към момента не могат да гласоподават по пощата, посредством прокурист, онлайн или в посолствата на Словакия. Йоурова можеше да направи доста неща, с цел да усъвършенства тези европейски избори. Тя не го направи.

Елио ди Рупо

Бившият белгийски министър председател е виновен за държавна промяна, известна като Споразумението с пеперудите (заради папионките които носи). Тази промяна трансформира белгийския изборен цикъл, като свързва европейските избори с националните избори, само че не дава крила на европейските. Избирателната интензивност е постоянна (не е изненада, в Белгия има наложително гласуване), само че като провежда два вота в един и същи ден, ди Рупо подсигурява, че дебатите на ниво Европейски Съюз са подценени в столицата на блока.

Марк Рюте

Ако желаете да посочите различен " палач " на изоборите, погледнете холандския министър председател. Обезпокоен (той има право да се тормози - новият радикално-десен конгрес за народна власт усилва последователите си в допитванията), Рюте по-рано тази година омаловажи изборите за Европейски парламент заради ниската изборна интензивност. Той не бърка за холандската незаинтересованост: единствено 37% гласоподаваха през 2014 година. Но малко на брой са хората, които имат по-голяма платформа от един министър председател, който да обезкуражи гласоподавателите, тъй че Рюте не може, нито да има парче от намаляващата торта на демокрацията, нито да го изяде.

Мортен Месершмид

Датският евродепутат бе определен през 2014 година с максимален брой преференции за датчанин. Неговото обръщение за власт на народа от дясната Датска национална партия се основаваше на опълчването лице в лице и прочистването на европейската политика. Вместо това, Месершмид се трансформира в мотив за скандал, като злоупотреби с към 400 000 евро, пари на данъкоплатците, дадени му от Европейски Съюз. Други дейности на Месершмид (включително потребление на средства на Европейски Съюз за политически юношески летни лагери), също провокираха срив в политическите основи, свързани с неговата партия. Толкова за възстановяване на връзките сред Парламента и електората.

Тереза ​​Май

Ако не друго, английският министър председател ще може да каже, че е основала доста спомагателна администрация в Европейски Съюз през 2019 година, като в същото време усилва общия брой на гласовете с най-малко 15 милиона. Всичко, което трябваше да направи, бе тотално да обърка договарянията за Брекзит. Тя съумя освен да загуби гласоподаване в Народното събрание по договорката с рекордните 230 гласа, само че и с хеттрик по същата договорка, вследствие на което Брекзит се забави в най-хубавия случай до 31 октомври. Британците в този момент са в ново разделяне (и имаме поради в действителност разделяне: те са избират членове от 12 разнообразни партии). Участието на Англия значи, че доста други страни от Европейски Съюз в този момент няма да получат обещаните им спомагателни места след Брекзит. Това ще сложи 27 евентуални евродепутата от целия Европейски Съюз в очакване, дали Англия в действителност ще напусне, преди да могат да заемат мястото си в Парламента. И тогава остава един дребен въпрос, дали да се откаже работа в парламентарните комисии на Англия и дали да се преразпределят всички работни места, в случай че и когато Англия най-сетне напусне. Благодаря, Тереза!

Ангела Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел едвам подвигна пръста си по време на подготовката за изборите. Смисълът на Европа да има кралица Ангела е, че тя трябваше да сплоти почитателите на европейския план. Вместо това, Меркел без възторг утвърди Манфред Вебер, най-слабият любимец за ръководител на Европейската комисия, след което остави оперативната работа на своя неудържим любимец и правоприемник, Анегрет Крамп-Каренбауер. Когато Меркел се намеси за една-единствена нощ в акцията, тя беше в Хърватия, с цел да поддържа ръководещата партия ХДС в страната. Тя сплоти тълпата с песни за Европейски Съюз като кротичък план, само че също по този начин и върви по фино въже: партийните фигури на ХДС по-рано се появиха на спорно събитие, подкрепено от твърди националисти, респект към тези, които починаха по време на режима на усташите, марионетно държавно управление, симпатизиращо на нацистите, което управляваше Хърватия през Втората международна война. Не сваляй взор от кормилото, Ангела!

Еманюел Макрон

Френският президент желае изборите през 2019 година да бъдат борба за душата на Европа, изпълнени с неговите огромни и красиви речи. Но вместо да порази евродракона Марин льо Пен и да препроектира европейския политически пейзаж, той се изправи пред унизително проваляне вкъщи и няма време да засилва евросилите на континента. Макрон е една неразбория, когато става въпрос за традициите на Европейски Съюз в построяването на политика и институции малко по малко. Процесът за избор на претендент за ръководител на Европейската комисия се нуждае от сериозна промяна, с цел да може той да даде на гласоподавателите ясни лица и явен избирателен конкурс, посредством който да се схванат всички благоприятни условия. Но вместо да усъвършенства този развой, Макрон прекара една година, пробвайки се да го унищожи. На европейците им липсва ентисуазъм във връзка с изборите повече от всеки път, с огромна признателност към един човек, който можеше да промени тази динамичност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР