Какъв прекрасен празник е Нова година. С приятни хора, хубава

...
Какъв прекрасен празник е Нова година. С приятни хора, хубава
Коментари Харесай

Мед срещу махмурлук, разходка срещу преяждане


Какъв прелестен празник е Нова година. С приятни хора, хубава музика, вкусна храна и питиета. Алкохолът обаче май става малко повече в течение на вечерта, а сметката се заплаща на сутринта: главоболие, тежест в стомаха, треперещи ръце. 

Алкохолът се разгражда в черния дроб от един ензим, именуван алкохолдехидрогеназа, и точно при разграждането пораждат междинни артикули - токсични субстанции като да вземем за пример ацеталдехид или даже формалдехид. Точно тези субстанции са повода за главоболието на идващия ден.

Медът е най-ефикасното средство против махмурлука, който ни спохожда в празничните дни, поучават английски учени от Кралското химическо сдружение. Сладкият естествен артикул оптимално извлича токсините от организма, макар огромното количество алкохол, което може да бъде поето на празничната софра, посочи в. " Дейли телеграф ". Основната дейна съставна част на антиалкохолния балсам е фруктозата. Именно тя разрешава на организма по-леко да разгради алкохола на по-безопасни съставки.

Причината за неприятните чувства от препиването е, че в началото спиртът се разлага на отровен ацеталдехид. Но с помощна на фруктозата той се трансформира в оцетна киселина, която изгаря в процеса на естествения метаболизъм и в последна сметка се издишва от индивида. 

Британските учени са уверени: медът доста редуцира продължителността на махмурлука. Те също поучават преди пиянство да се поеме чаша прясно мляко, което понижава токсичните субстанции в организма. А елементарната вода оказва помощ за по-бързото изхвърляне на алкохола от тялото.

Обичайните признаци на махмурлука, които се демонстрират няколко часа откакто човек е прекратил потреблението на алкохол, са жадност, сухота в устата, отмалялост, главоболие, гадене и повръщане. Причината за главоболието е, че тялото изразходва доста О2 за разграждането на алкохола. Срещу това неприятно положение оказва помощ да се спи на отворен прозорец след празненство, изяснява Марен Шмид от Института по натуропатия в Ерфурт. Друга причина за неразположението на сутринта след препиване е, че алкохолът и продуктите от неговото разграждане са токсични за телесните кафези.

Празнуващите хора, които макар взетите ограничения се разсънят на идната заран с неприятни чувства, могат да сложат леден компрес на челото си. Той провокира стесняване на кръвоносните съдове и противодейства на резултатите от алкохола върху тях. Експертите предлагат за прелестен охлаждащ резултат горната костна част на носа да се натрие с масло от мента или тигрова мехлем.

Срещу главоболие оказва помощ чаша еспресо с разперен в нея половин лимон. Не се предлага използването на аспирин. Повишената киселинност може да провокира гадене и да раздразни в допълнение така и така страдащия корем на махмурлията. 

Традиционна " противоотрова " против махмурлук е маринованата херинга, най-малко за тези, които са в положение да я преглътна след тежка вечер. Рибата набира всички изгубени от организма минерали. Алтернатива на това средство е зеленчуковата чорба. 

Преяждане

Чувството за тежест в стомаха може да се облекчи с разходка на идната заран с умерено до бързо движение, отбелязва Манфред Сингер, създател на Фондацията за биомедицински проучвания на алкохола в Манхайм. Противно на необятно публикуваното разбиране, аперитиви като брендито, употребявани след щедро ястие, не облекчават стомашната тежест. Истината е, че те забавят храносмилането и ускоряват чувството, че празничната храна тежи като тухла в стомаха. 

Еспресото също не оказва помощ, само че кофеинът подтиква чревната мускулатура. Храносмилателните проблеми след потреблението на мазни храни могат да бъдат облекчени с билки. Етеричните масла в копъра защищават от отичане на стомаха. Семената от растението би трябвало да се стрият на прахуляк и да се запарят в гореща вода. Препоръчително е да се пие чай от копър ежедневно седмица или две преди Коледа. 

Подобен резултат имат чайовете от семена на анасон и кимион, които могат да се редуват. Джинджифилът подтиква храносмилането и понижава гаденето. Освен за приготвянето на чай, джинджифилът може да се употребява и като фалшификация за празничните ястия като печена патица или гъска./ БГНЕС   

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР