Какъв празник почита православната църква на 6-ти март? Кой празнува

...
Какъв празник почита православната църква на 6-ти март? Кой празнува
Коментари Харесай

Кой празнува имен ден денс

Какъв празник уважава православната черква на 6-ти март? Кой чества имен ден на този ден?

Ето кой чества имен ден на 6-ти март.

На 6-ти март православната черква уважава деня на Свети 42 мъченици в Амория.

Легендата споделя, че те били храбри военачалници, които се пожертвали в името на християнската религия през 840 година в Амория. В началото на IX век градът бил непрестанно нападан и обсаждан от арабски племена, които към този момент изповядвали исляма. Историята се запазила от времето на византийския император Теофил (829-842 г). Християните се защитавали мъжествено и врагът таман се готвел да отстъпи, когато изменник посочил на мохамеданите уязвимата страна на крепостната градска стена, градът бил високомерен и предаден на огън. По-голямата част от жителите и бойците, които защитавали града, били избити или отведени в иго.

Като отмъщение спечелилият заповядал военачалниците да бъдат затворени в тъмницата, а те те били 42 души. Църквата уважава в този ден паметта на всички смели мъже, които се оказали и положителни бойци, и правилни чиновници на Христа.

Според легендата когато родителите кръщават децата си с тези хубави имена, те ги орисват да бъдат красиви и мирни, да радват дома им и да украсяват живота им. Красимир и Красимира са събирателни облици на човешкия блян по спокоен и комфортен живот.
На 6-ти март имен ден честват Красимир и Красимира. Пожелаваме ви доста здраве, триумфи и благополучие!
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР