Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с

...
Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с
Коментари Харесай

Президентът: Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната

" Какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш по първокласни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи дарове? "

Това попита риторично пред камерите президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси към мегасканадала с ОПГ-то за контрабанда, обвързван с Агенция " Митници " и фактът, че Живко Коцев се появи в две порции шокиращи фрагменти в компания на обвинен.

Ако зависеше от президента, Калин Стоянов въобще нямаше да бъде назначаван за вътрешен министър. За министерското кресло в Министерство на вътрешните работи, за " огромните връзки сред основния секретар на Министерство на вътрешните работи и мастити контрабандисти ", и още за Николай Денков, Коцев, сауната и " някакви неприятни хора ", за ПП-ДБ, за Кирил Петков, Атанас Атанасов, за ДАНС и Пламен Тончев- " Фокус " ви предлага коментара на президента Радев без редакторска интервенция.

Румен Радев за Калин Стоянов

" Трябва да е ясно, че министър-председателят Главчев ще ръководи страната със своите министри, а не аз. И той има правото освен това състояние да избере своя екип и аз почитам това право. Що се отнася до министър Калин Стоянов, в случай че аз трябваше да назначавам това държавно управление, да го дефинирам, аз нямаше да го оставя за министър, а за разлика от кабинета " Денков ", нямаше и да го назнача ".

Президентът за ПП-ДБ

" Най-комичното в тази ситуация е, че ПП-ДБ, които до през вчерашния ден управляваха в една много буйна, мощна прегръдка с ГЕРБ и Движение за права и свободи, не стопираха да приказват от самото начало, че виждате ли, най-вероятно аз изневерявам на българската народна власт с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Извинявайте, това е безсрамие ".

Радев за мегаскандала с ОПГ-то за контрабанда

" За мен това е опит един чисто престъпен случай да се трансформира в политически с предизборна цел. И отново ще върна обратно към предходната година. В продължение на цялостен месец ПП-ДБ припираха с мой декрет да освободя основния секретар Петър Тодоров, един надълбоко честен човек и експерт, който не се забърка в безусловно никаква спекулация. И доводите им бяха, че откакто те към този момент имат властта, имат правото да имат собствен човек за основен секретар, на който те имат доверие и посредством който да могат да осъществят своите политики. Е видяхме по какъв начин ги осъществиха ".

Президентът за " огромните връзки сред основния секретар на Министерство на вътрешните работи и мастити контрабандисти "

" Между другото дали, от кого, при какви условия е имало напън върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи, дали и по какъв начин името на Калин Стоянов е обвързвано с контрабандата, това би трябвало да се ревизира безусловно подробно. Но и аз не одобрявам, че колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за обстоятелствата, които изплуват всекидневно към основния секретар Живко Коцев, тези обстоятелства водят към закона за Министерство на вътрешните работи и несъответственост с длъжността. Защото престижът на ведомството е надълбоко оскърбен. И съгласно мен едни толкоз огромни връзки сред основния секретар и мастити контрабандисти, това е насмешка с държавността ".

Радев за Денков, Коцев, сауната и " някакви неприятни хора "

" И тук, аз мисля, че дори изпадаме в трогване като слушаме по какъв начин господин Денков с " но той не знаел, че това били някакви неприятни хора ". Ами, какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш по първокласни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи дарове? "

Президентът за ДАНС

" Искам да поздравя Пламен Тончев и чиновниците на ДАНС, за смелостта и професионализма да бръкнат в най-високите управнически равнища, с цел да защитят държавността. Вие представяте ли си, в случай че предходната година се бях поддал на нервността да освободя Пламен Тончев? Сега нямаше да разберем нищо за тези безобразия ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР