Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с

...
Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с
Коментари Харесай

Президентът: Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната

" Какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш по първокласни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи дарове? "

Това попита риторично пред камерите президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси към мегасканадала с ОПГ-то за контрабанда, обвързван с Агенция " Митници " и фактът, че Живко Коцев се появи в две порции шокиращи фрагменти в компания на обвинен.

Ако зависеше от президента, Калин Стоянов въобще нямаше да бъде назначен за вътрешен министър. За министерското кресло в Министерство на вътрешните работи, за " огромните връзки сред основния секретар на Министерство на вътрешните работи и мастити контрабандисти ", и още за Николай Денков, Коцев, сауната и " някакви неприятни хора ", за ПП-ДБ, за Кирил Петков, Атанас Атанасов, за ДАНС и Пламен Тончев- " Фокус " ви предлага коментара на президента Радев без редакторска интервенция.

Румен Радев за Калин Стоянов

" Трябва да е ясно, че министър-председателят Главчев ще ръководи страната със своите министри, а не аз. И той има правото освен това състояние да избере своя екип и аз почитам това право. Що се отнася до министър Калин Стоянов, в случай че аз трябваше да назначавам това държавно управление, да го дефинирам, аз нямаше да го оставя за министър, а за разлика от кабинета " Денков ", нямаше и да го назнача ".

Президентът за ПП-ДБ

Най-комичното в тази ситуация е, че ПП-ДБ, които до през вчерашния ден управляваха в една много буйна, мощна прегръдка с ГЕРБ и Движение за права и свободи, не стопираха да приказват от самото начало, че виждате ли, най-вероятно аз изневерявам на българската народна власт с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Извинявайте, това е безсрамие.

Радев за мегаскандала с ОПГ-то за контрабанда 

" За мен това е опит един чисто престъпен случай да се трансформира в политически с предизборна цел. И отново ще върна обратно към предходната година. В продължение на цялостен месец ПП-ДБ припираха с мой декрет да освободя основния секретар Петър Тодоров, един надълбоко честен човек и експерт, който не се забърка в безусловно никаква спекулация. И доводите им бяха, че откакто те към този момент имат властта, имат правото да имат собствен човек за основен секретар, на който те имат доверие и посредством който да могат да осъществят своите политики. Е видяхме по какъв начин ги осъществиха ".

Президентът за " огромните връзки сред основния секретар на Министерство на вътрешните работи и мастити контрабандисти "

Между другото дали, от кого, при какви условия е имало напън върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи, дали и по какъв начин името на Калин Стоянов е обвързвано с контрабандата, това би трябвало да се ревизира безусловно подробно. Но и аз не одобрявам, че колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за обстоятелствата, които изплуват всекидневно към основния секретар Живко Коцев, тези обстоятелства водят към закона за Министерство на вътрешните работи и несъответственост с длъжността. Защото престижът на ведомството е надълбоко оскърбен. И съгласно мен едни толкоз огромни връзки сред основния секретар и мастити контрабандисти, това е насмешка с държавността.

Радев за Денков, Коцев, сауната и " някакви неприятни хора "  

И тук, аз мисля, че дори изпадаме в трогване като слушаме по какъв начин господин Денков с " но той не знаел, че това били някакви неприятни хора ". Ами, какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш по първокласни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи дарове?

Президентът за ДАНС 

" Искам да поздравя Пламен Тончев и чиновниците на ДАНС, за смелостта и професионализма да бръкнат в най-високите управнически равнища, с цел да защитят държавността. Вие представяте ли си, в случай че предходната година се бях поддал на нервността да освободя Пламен Тончев? Сега нямаше да разберем нищо за тези безобразия ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР