“Какъв е този цирк, който разигиравате, уважаеми управляващи от коалицията

...
“Какъв е този цирк, който разигиравате, уважаеми управляващи от коалицията
Коментари Харесай

БСП: Как да искаме специалистите да остават в България, когато ги отхвърляме с лека ръка

“Какъв е този цирк, който разигиравате, уважаеми ръководещи от обединението на омертата. Или да го преведа - коалиция на мълчанието. Не ви ли е неловко от това, което вършите? Миналта седмица разпродадохте и предадохте страната, а тази седмица продаватe и здравето на българските жители. ” Така се обърна към народните представители депутатът от “БСП за България ” Борислав Гуцанов.  
Той изрази възмущение от това, че пленарната зала неодобрява процедурата по желание на ръководител на НЗОК.  
“Един от най-големите проблеми пред страната през последните години е опазването на здравето. Става въпрос за 9 млрд лева, като една огромна част от злоупотребите са точно тук. И за какво не желаете да се реши този въпрос? Или  това, което направихте е, че внесохте промени в закона, с цел да се разберете до тогава по какъв начин желаете да източвате парите на българските жители и да унищожавате тяхното здраве? ”,попита Гуцанов.  
“Спрете се и най-сетне си тръгнете от това ръководство, то е рисково за страната ни ”, прикани социалистът. 
“Стана ясно от най-високата естрада в страната, че има една кандидатура за ръководител на НЗОК. Една, само че най-стойностната. От доста от дълго време  в този парламент не е имало подобен претендент – с безукорна известност и с безспорни професионални качества ”, съобщи Иван Ченчев, зам.-председател на парламентарната група на “БСП за България ”, който изрази друг избор, откакто пленарна зала отхвърли кандидатурата на проф. Жени Стайкова. 
“Когато натиснах копчето с позитивен избор, се почувствах неловко от професор Стайкова. Чудно ми е по какъв начин всеки един от хората, които не я е поддържаха, ще я огледа в очите. Тук сме в тази зала, с цел да намираме най-хубавите решения, без значение от това, че сме разнообразни политически групи. И в този момент ми обяснете по какъв начин гледаме на една такава безупречна кандидатура, която отхвърляте с лека ръка, с някакви подмолни игри и в идващия миг желаеме експерти като проф. Стайкова  да остават в България ”, сподели още Ченчев от парламентарната естрада.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР