Какъв е рискът за здравето от продължително с кола и

...
Какъв е рискът за здравето от продължително с кола и
Коментари Харесай

Лекар: Дългото пътуване с кола може да предизвика разширени вени

Какъв е рискът за здравето от дълготрайно с кола и по какъв начин да се предпазим от вероятни проблеми? Хирургът-флеболог, основен доктор на мрежата от ортопедични салони " Ортека " Александър Бойков показа препоръките си пред радио Sputnik, написа БГНЕС.
Пътуването с кола се трансформира в доста известна опция за отмора в изискванията на пандемията от ковид. Проблемът при сходни пътувания е статичното състояние на тялото , което може да предизвика разширени вени на долните крака, предизвести лекарят.
 Свободно пътешестване сред Австралия и Нова Зеландия от 19 април Свободно пътешестване сред Австралия и Нова Зеландия от 19 април
От 19 април Нова Зеландия анулира наложителното слагане под карантина след пътувания от и до Австралия, взеха решение управляващите в страната дн...
" Поради дългото шофиране в статично положение настава застой във вените на долните крака. Съответно, в случай че човек има проблеми с венозния отток, било то хронична венозна непълнота, лимфостаза, проблеми с интраабдоминално налягане, всичко това основава опасности от заболяване като разширени вени на долните крака “, предизвести Александър Бойков. За да се предпазите от проблеми с вените, лекарят посъветва потреблението на компресионни трикотажни произведения, които обезпечават съответна циркулация на кръвта .
Пътуващите по време на дълги дестинации могат да събуят обувките си , с цел да отстранен спомагателния напън върху тъканите, продължи Александър Бойков. Освен това експертът предложи да се вършат почивки по време на дълги пътувания. Един от сигналите, че би трябвало да спрете и да се разтъпчете може да е чувство за пълзене на инсекти под кожата, както и чувство за тежест в краката - това е знак, че незадоволително количество О2 доближава до долните крака.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР