Какъв е бил Хитлер - човекът, който носи вина за

...
Какъв е бил Хитлер - човекът, който носи вина за
Коментари Харесай

Що за човек е бил Хитлер?

Какъв е бил Хитлер - индивидът, който носи виновност за едни от най-зверските закононарушения в историята на човечеството? Ето какво са споделили за него майка му, негови учители, другари, съратници и врагове:

Думи на Клара Хитлер

" Той се оказа много по-различен от нас " - това са думи на майката на Хитлер - Клара Хитлер, представени от Аугуст Кубичек, другар на Адолф Хитлер от младежките му години. На фотографията: Хитлер като дете.

Митовете, легендите и лъжите към Хитлер

" Непокорен и не изключително усърден "

" Той несъмнено беше талантлив, въпреки и едностранно. Но беше експлозивен и непослушен. И не изключително усърден. " Тези думи са на доктор Едуард Хюмер, преподавател на Хитлер по френски език. На фотографията: класът на Хитлер, 1900 година. Хитлер е най-горе вдясно.

" Смятаха го за некадърник "

" Всичките му родственици го смятаха за некадърник, който бяга от същинската работа ", е споделил Аугуст Кубичек, другар на Хитлер от младежките му години. На фотографията: автопортрет на Адолф Хитлер.

" Така и не разбрах... "

" Така и не разбрах какво тъкмо е провокирало фанатичната му ненавист против евреите. Не ми се има вяра, че тя се дължи на контактите му с еврейски офицери по време на войната ", е споделил преди време Фриц Видеман, старши лейтенант от полк " Лист ". На фотографията: Хитлер като ефрейтор в Първата международна война.
 Хитлер Thinkstock/Getty Images
" Фантастично "

" Изборните резултати са фантастични. Разбихме останалите партии. Засега имаме 103 места (в реалност са 107). А това е десетократно нарастване " - бележка в дневника на Йозеф Гьобелс от 15 септември 1930.

" Толкова жестоки врагове "

" Че нацистите са врагове - мои врагове и врагове на всичко, което ми беше благо и скъпо - в това не съм се съмнявал нито за момент. Не подозирах обаче, че ще са толкоз жестоки врагове " - думи на журналиста Себастиан Хафнер. На фотографията: Хитлер и райхспрезидентът Хинденбург през 1933 година.

" Вълшебните формули "

" Вълшебните формули " Фюрерът заповяда ", " Фюрерът желае ", " Фюрерът разрешава " или " Фюрерът не разрешава " внезапно се трансфораха в новите легитимационни документи, които зачертаха всички досегашни форми на немския държавен живот " - думи на Ханс Франк, правист в Националсоциалистическата немска работническа партия (NSDAP). На фотографията: Хитлер и Химлер през 1935 година.

" Германия в никакъв случай няма първа да наруши мира "

" Видях, че войната не е благополучие, а тъкмо противоположното: тя носи дълбока тъга. Затова споделям: Германия в никакъв случай няма първа да наруши мира. " Адолф Хитлер е произнесъл тези думи в изявление за Уард Прайс, сътрудник на лондонския " Дейли Мейл ". На фотографията: Хитлер с райхспрезидента Хинденбург през 1936 година.

Спомен за ужаса

" Още преди моето тръгване за Сан Франциско научих за това желание на Хитлер: при положение на война да избие всички нелечимо заболели хора, освен психологично болните. Като мотив бе посочено, че тези хора били ненужни лапачи " - по спомените на Фриц Вайдеман, който до 19 януари 1939 е бил адютант в NSDAP. На фотографията: Хитлер в Байройт през 1938 година.

Броени дни преди началото на войната

" Твърдо уверен съм, че Англия и Франция няма да се включат в нова международна война ". Хитлер изрича тези думи пред генерали от Вермахта на 13 август 1939, броени дни преди началото на Втората международна война. На фотографията: Хитлер в Оберзалцберг.

Хитлер и съветската зима

" Както знаете, в Русия има зима. Тогава там има сняг, поледици и всичко останало, което е типично за зимата. Хитлер обаче не помни за съветската зима. Вероятно не е получил положително обучение. Учили сме го в учебно заведение. Той обаче го не помни. " Думи на Уинстън Чърчил. На фотографията: Хитлер през лятото на 1941 година.

" В дванайсет и пет "

" Винаги завършвам чак в дванайсет и пет ". Думи на Адолф Хитлер, представени от вестник " Фьолкишер Беобахтер " на 10 ноември 1942. На фотографията: Хитлер и Химлер през 1940 година.

" Нито един път "

" По време на цялата война Хитлер не посети нито един бомбардиран град. " Цитат от Алберт Шпеер, райхсминистър на въоръженията.

" Със спокойна усмивка "

" Когато дойдох там, видях Хитлер, който със спокойна усмивка ми сподели: " Линге, някой се опита да ме убие " ". Думи на Хайнц Линге, лакей на Адолф Хитлер. На фотографията: Хитлер след опита за атентат против него през 1944 година.

" Няма да капитулираме, в никакъв случай! "

" Знам, че войната е изгубена. Надмощието на другите е прекомерно огромно. Най-добре да се гръмна в главата. Ние няма да капитулираме, в никакъв случай! Може и да потънем, само че ще отнесем със себе си цялостен един свят ". Адолф Хитлер е изрекъл тези думи пред своя адютант Николаус декор Белов в края на декември 1944. На фотографията: Хитлер и Гьоринг през 1944 година.

Краят

" Човек остава с чувството, че в този момент гибелта на Хитлер няма никакъв смисъл. Този човек трябваше да почине по-рано. Учудващо е какъв брой доста хора черпят в този момент сили от мисълта, че Хитлер се пържи в пъкъла ". Думи на Наоми Митчисън, шотландска писателка. На фотографията: специфичният вестникарски брой, в който се оповестява за гибелта на Хитлер.

И още за Хитлер:

Защо Хитлер нямал естествен мустак, а дребни смешни мустачки?

НЛО и тайните планове на Хитлер

Ново разобличаване за Хитлер направи историк
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР