Какъв би бил интериора на дома ви, ако няма нито

...
Какъв би бил интериора на дома ви, ако няма нито
Коментари Харесай

Вашият килим е замърсен? Тези методи ще премахнат всяко петно!

Какъв би бил интериора на дома ви, в случай че няма нито един детайл, който да го направи по-удобен и комфортен. Няма потребност да измисляте нищо ново – постелете килим, в който да потъват краката ви всякога, когато минавате по него. Някои съумяват да намерят обаче значителен минус в тази идилия – почистването. Да, почистването на подобен килим не е лесна и евтина задача. Но…

Използвайте различен метод. Пригответе примес, която безусловно изтласква мръсотията от килима. Никакви химически съставки – единствено това, което е в кухненския долап на всяка стопанка. Смесете няколко съществени продукта, нанесете, изчакайте 20 минути и подсушете повърхността. Направете това по време на пролетното разчистване и не се тормозете за мръсотията най-малко месец.

3 метода за разчистване на килима

Да ​​кажем, че единия от тях е по-малко ефикасен, а другия реализира супер резултати, ще бъде неточност. Можете да изпробвате всеки способ и да изберете този, който ви допадне по всички параметри: цвят на килима, вид замърсяване, предстоящ резултат.

1) Сол и сода

Необходимо е да почистите нечистата зона (петната) със примес от елементарна сол и сода. Изчакайте 20 минути и просто почистете с прахосмукачката. Това е чудесно средство в битката против дребните мазни петна. Предпочитан е поради неговата успеваемост и сигурност.

2) Оцет

Разредете 20 мл оцет в 1 литър вода. Поставете чист парцал в разтвора и избършете килима с него. Изчакайте 20 минути, след което избършете килима със изсъхнал парцал. След това минете с прахосмукачката. Така ще можете да върнете първичния тип на килима.

3) Чай

Тъмните килими също би трябвало да бъдат почистени. А избелващите средства оставят петна. Ето за какво би трябвало да употребявате чай. Сварете чая. Прецедете го. Полейте с чая нечистия сектор от килима. Изчакайте да изсъхне изцяло, по-късно го почистете с прахосмукачката.

Препоръчваме ви да не употребявате твърди четки. Те освен повреждат структурата на килима, само че и популяризират петната, вместо да ги отстраняват. Всеки път, когато почиствате, използвайте мека четка и я движете по посока на косъма.

Вижте още: Премахнете петната благодарение на 5 доста елементарни трика

Както можете да видите, почистването може и да не бъде с химични и рискови средства, а на ниска цена, просто и с резултат, заслужен за удивление. Всичко, от което се нуждаете, е в най-близкия долап. Изпробвайте метода, който харесахте при идващото разчистване.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР