Кака им показа откъде извира водата. Корнелия Нинова призова за

...
Кака им показа откъде извира водата. Корнелия Нинова призова за
Коментари Харесай

Кака им показа откъде извира водата: Нинова зове – спрете ВЕЦ-овете, хората мизерстват!

Кака им сподели от кое място извира водата. Корнелия Нинова прикани за краткотрайно прекъсване на частни ВЕЦ-ове. За това някогашният водач на Българска социалистическа партия моли в собствен пост във Фейсбук.

SafeNews публикува целия текст без редакторска интервенция:

Спрете краткотрайно частните Водноелектрическа централа – хората мизерстват без вода!

Не губете време в работни групи – извадете отчета ми за язовирите от 2022 г, съобщи някогашният стопански министър.

Най-належащият за решение сега проблем е безводието в над 300 обитаеми места. Безспорно сушата е една от аргументите, само че надалеч не единствената, безапелационна е Нинова.

Има най-малко още четири:

Разпокъсана, неразбираема и безконтролна благосъстоятелност на язовирите сред 4 министерства, регионални шефове, кметове и частни лица.

Нарязаните и продадени за скрап от ГЕРБ Напоителни системи.

Стара и амортизирана водопроводна мрежа.

Частни Водноелектрическа централа на недосегаеми лица, които черпят водни запаси и натрупат пачки за сметка на човешкото злощастие на над 200000 души. Спрете ги краткотрайно.

Днес зададох писмени въпроси на четирима министри и премиера какъв брой са, на кого са, какво количество вода черпят сега частните Водноелектрическа централа. Щом ги получа, ще ги обявявам.

Знам какво ще последва. Каква мръсотия ще се изсипе против мен. Знам какъв брой огромни и чии ползи ще засегна на депутати, министри, предприемачи и на хора в Българска социалистическа партия, в това число. Не ми е за пръв път.

Но предпочитам да застана на страната на хората, които живеят в безчовечен условия на 40 градуса горещина месеци наред.

Що се отнася до първите три казуса, които изискват средносрочни и дълготрайни ограничения:

Служебното държавно управление събрало министри и направило работна група.

Не губете време и сила. Накарайте министър Петко Николов да откри и да даде отчета ми по този въпрос от времето, когато бях Министър на стопанската система и промишлеността.

Тогава направихме работна група от всички заинтригувани министерства, организации, регионални шефове, сдружението на общините. Там са разказани проблеми и дадени решения. Този отчет изнесох и пред Народното събрание. Алармирах какво се задава. Уви, след рухването на държавното управление никой не си мръдна пръста.

Ще обявявам отчета ми от 2022г. Дано бъде потребен и да се намерят управленци, които да желаят същински да решат казуса на хората.

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР