Как започва денят ви? Със закуска, с чаша чай или

...
Как започва денят ви? Със закуска, с чаша чай или
Коментари Харесай

Древна китайска рецепта за здраве и дълголетие, която се изпълнява за секунди

Как стартира денят ви? Със закуска, с чаша чай или с кафе?

Диетолозите предлагат да стартираме деня си с чаша топла вода, която се изпива на гладно, 10 минути след пробуждане.

Всъщност тази традиция произлиза от античен Китай. Там е признато да се пие топла вода освен заран. Китайците даже носят със себе си термос, с цел да пият топла вода денем. В Китай всеки може да изиска чаша гореща вода даже в ресторант и това се приема за изцяло обикновено. Според античните лечители топлата вода оказва помощ за справяне с доста заболявания.

Защо би трябвало да пием топла вода?

Нормалната температура в тялото ни е +38 градуса. Следователно, когато пием студена вода или даже вода със стайна температура, това провокира лек конвулсия на мускулите на храносмилателната система. Освен това, колкото по-студена е водата, толкоз по-силен е спазмът.

Тесните канали на жлъчния мехур страдат най-вече от студена вода, а жлъчката би трябвало да циркулира гладко в тялото ни. Топлата вода предизвиква нейното придвижване.

Като цяло това е най-здравословната напитка. Оптималната температура, в която би трябвало да се приема, е от +35 до +40 градуса. Водата с тази температура е чудесно средство за пречистване и подмладяване на тялото. 

За да я приготвите сутринта ще са ви нужни секунди, само че изгодите за здравето ви са многочислени и се демонстрират в дълготраен аспект.

Прочистване от отрови

Докато спим, тялото ни работи интензивно за разграждане и унищожаване на токсините, насъбрани денем. 

Топлата вода заран отмива слузта, натрупала се за една нощ в стомашно-чревния тракт. Освен това тя подтиква чревната перисталтика, измива стените на червата, почиства ги от разнообразни примеси и отрови. Благодарение на това червата се " разсънват " и стартират да работят по-активно.

Нормализиране активността на храносмилателния тракт

Ако заран пиете студена вода, ще блокирате производството на всички „ сокове “ за известно време, защото тялото ви ще бъде заето със стопляне на водата.

Докато топлата вода подтиква производството на стомашни ензими и възстановява храносмилателния тракт.

Стимулиране на имунната система

Червата са главният имунен орган. " Стимулирайки " ги постоянно с топла вода, укрепвате имунната си система. Топлата вода форсира придвижването на лимфата, която придвижва куп значими хранителни субстанции, хормони, О2 и антитела. Всичко това е належащо за вярното действие на нашата имунна система.

Какво ще се случи с тялото ви, в случай че стартирате деня си с чаша топла вода?

1. Настроението ви ще се усъвършенства

Жлъчката, която циркулира в тялото ни, способства за производството на хормони в червата, които освен подкрепят храносмилането, само че и дефинират настроението ни. В случая става въпрос за по този начин наречените ендорфини, които са известни като хормони на щастието. Дори и да имате главоболие заран, чаша топла вода ще ви избави от дискомфорта.

2. Ще отслабнете по-бързо

Да, това е правилно. Топлата вода, преминаваща през стомашно-чревния тракт, форсира метаболитните процеси с към една трета. Благодарение на това всички органи и тъкани стартират по-активно да се доставят с О2 и разнообразни хранителни субстанции. Тялото стартира да гори повече калории. В допълнение топлата вода понижава апетита, което значи, че оказва помощ за намаляване.

3. Редуциране на отоците

Топлата вода има отличен диуретичен резултат. Ако я консумирате непрекъснато заран, ще забележите доста съкращаване на отоците в тялото ви. В допълнение загрятата вода понижава риска от камъни в бъбреците.

4. Тялото ви ще се подмлади

За да не стопират процесите на регенерация в клетките, имаме потребност и от вода. Дехидратацията блокира всички процеси на възобновяване. Ето за какво, в случай че желаете да останете по-млади п0-дълго, пийте топла вода.

Може да добавите към нея няколко капки лимонен сок и лъжичка мед - тези две съставки освен ще подобрят усета на напитката, само че и ще усилят нейните лечебни резултати. 

Кой не би трябвало да пие топла вода?

Ако страдате от гастрит или язва на стомаха, тогава този античен китайски лек не е за вас. Препоръчително е да пиете вода със стайна температура.

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР