Как за половин милиард не са ни показали СРС, а

...
Как за половин милиард не са ни показали СРС, а
Коментари Харесай

Плевнелиев за Румен Радев: Нарушил е закона

Как за половин милиард не са ни посочили СРС, а за заплатата на дамата на президента ни демонстрираха? Очевидно става въпрос за доста битовизъм, само че ни демонстрира какъв е актуалният ни президент. Така някогашният президент Росен Плевнелиев видя абсурда сред сегашния президент Румен Радев и прокуратурата.
" ", сподели Плевнелиев пред Нова телевизия, съгласно който Радев има слънчев мандат поради положителната работа на държавното управление.
Той се изживяваше като морална опция, плюеше по всички – ето, виждате, че не е никаква опция, погазил е законът, разяснява Плевнелиев. След като му беше припомнено, че КПКОНПИ не откри виновност (заради давност), експрезидентът сподели, че прокуратурата не работила по най-хубавия вероятен метод, само че Конституцията била над всички и в този момент Висш съдебен съвет може да проверява дали СРС-тата са употребени правомерно и са пуснати в общественото пространство законно – Висш съдебен съвет е задължен да го направи, добави Плевнелиев. „ От друга страна, президентът е нарушил закона – точка ”, безапелационен беше някогашният държавен глава. Той изиска откриване на всички документи – дали Радев е наруши трудовото законодателство, като е назначил жена си (тогава, по неофициална информация, те живеят на взаимни начала) за пиар на Военновъздушни сили. " Всеки, който е нарушил закона, би трябвало да се знае и ние да сме наясно ", счита Плевнелиев.
Според някогашния държавен глава, за 3 години Радев заложил на популистката карта по какъв начин всички били неприятни, единствено той е добър, а СРС-тата посочили същността му. " Той няма и не може да мисли, че има безспорен имунитет. Морално той се провали – за върховенството на закона не му имаме вяра, той го наруши ", акцентира експрезидентът, който счита, че Румен Радев работил единствено за имиджа си и се готвел да прави партия. Да направи партия обаче щяло да го провали, тъй като всички щели да си мислят, че като президент той се борел за властта, а хората обичали тези държавници, които се борят за тях.
" Ако той отиде в Москва на 9 май, с цел да обслужи съветският народен интерес и да уточни една  България, която беше окупирана, имаме сериозен проблем ", съобщи Росен Плевнелиев.
Действията против хазартния бранш
По тематиката с хазарта, Плевнелиев разяснява пред Нова телевизия, че дълги години сме упреквали прокуратурата, че не е ефикасна, само че в този момент виждаме, че се работи на високи обороти. Според него, държавното обвиняване почва да стига до най-високите етажи, до най-богатите. По думите му, казусът бил, че никой към този момент не е ваксиниран и въпросът е ще стигне ли прокуратурата до всички, които не съблюдават закона. " ", сподели Плевнелиев.
Попитан по какъв начин по този начин с
хазарта се почна " 5 години по-късно ", някогашният президент отвърна, че по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. Той прикани за поддръжка за прокуратурата, само че изиска и образец за правдивост от държавното обвиняване – тези, които са с държавното управление, да не бъдат забравяни , в случай че има данни, че са нарушили закона.
На въпрос за какво до момента от позиция упрекнати служители най-сериозните обвинявания са единствено за Държавната комисия по
хазарта и може ли финансовото министерство 5 години да не види изчезнали стотици милиони, Плевнелиев отвърна, че не може толкоз време да няма съответна оценка на риска. " Отдавна е трябвало да се задейства някой, с цел да се види, че нещо не е в ред. От друга позиция дейности има – в този момент ще следим какво ще се случи с този толкоз сензитивен проблем ", разяснява експрезидентът.
Според Плевнелиев, би било доста мъчно да преглътнем, че законът във връзка с данъчното облагане на
хазарта е двузначен, че някой народен представител е лобирал, че можеш да избираш да платиш по-малко, тъй като е законно. " Ще остане у нас горчивината, че нормално лобиране в Народното събрание е ощетило народа със стотици милиони ", акцентира Плевнелиев. Той беше безапелационен, че не американска интервенция е довела до дейностите против Васил Божков.
Що се отнася до приликата с КТБ – по какъв начин и тук се потегля от " спор сред съдружници ", Плевнелиев видя като добър знак, че прокуратурата се е задействала по сигнал на елементарен човек (един от притежателите на Efbet Цветомир Найденов). Какво направи Найденов в телевизионните студия единствено преди три денонощия - припомнете си в този материал!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР