Как влизането в тв новините е по-важно от спазването на

...
Как влизането в тв новините е по-важно от спазването на
Коментари Харесай

Как държавните чиновници схващат мерките срещу коронавируса

Как влизането в тв новините е по-важно от спазването на държавните разпореждания за противопоставяне на разпространяването на ковид, демонстрираха от Министерството на енергетиката и сдружението му " Булгартрансгаз " в понеделник. Противно на апелите да се лимитира събирането на хора на едно място, държавният газов оператор свика изключителна конференция, чиято тематика по този начин и не бе разкрита авансово, което можеше да значи, че има някаква изключителна или значима вест.

Оказа се, че разкарването през половината София до офиса на " Булгартрансгаз " в " Люлин " е имало за цел да бъдат опровергани догатките на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов. По-рано той уточни като рисков контингент служащи от Италия, които работят по градежа на продължението на съветския газопровод " Турски поток " в България. По тръбата, наричана от държавното управление " Балкански поток ", се работи на територията на пет български области, една от които е Плевенска. Там бяха разкрити два случая на пациенти с позитивни проби за вируса.

Изпълнителният шеф на сдружението Владимир Малинов съобщи, че " всевъзможни спекулации, че първичният източник на болестта с ковид у нас са тръгнали от градежа на " Балкански поток " би трябвало да спрат ". Той заяви, че от всички 550 чиновници на " Аркад ", които работят по тръбата, 75 са италианци, 55 са гърци, има испанци, португалци, саудитци и най-различни други националности. От италианците 20 души са пристигнали у нас на 6 и 8 март и са минали примитивен скрининг на летището, снети са данни за следене на техните контакти, само че хората не са под карантина и нямат признаци за Covid-19.

Така за нещо, което можеше да бъде обяснено с прессъобщение, бяха свикани публицисти. Вероятно единствено и единствено да има видеокадри в медиите. И да се подчертае, че " Балкански поток " не може да е източник на какъвто и да е риск.

Д-р Стефка Тошева от Регионалната здравна ревизия в Плевен съобщи в понеделник пред бТВ, че хората работят единствено на газопровода и множеството са изолирани в един от хотелите в града. Тя добави, че ще бъде направено в допълнение изследване дали служащите пътуват до Италия. От тях не са взимани проби за проби, сподели Тошева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР