Как въобще е позволено този въпрос да влезе в залата?

...
Как въобще е позволено този въпрос да влезе в залата?
Коментари Харесай

БСП към ПП-ДБ: Вместо да питате какво става с разрушителя на Паметника на Съветската армия, питате какво е предприело МВР срещу хората, които го възстановиха

„ Как изобщо е разрешено този въпрос да влезе в залата? Кой е този „ паметник на окупационна Червена войска “? Коя е тази „ окупационна Червена войска “, къде е този паметник? Става въпрос за Паметника на Съветската войска и не знам в миналото да се е говорило за „ окупационна войска “. С какво морално право вие излизате да коментирате този въпрос след изтеклите записи преди два дни? Чудя се по какъв начин изобщо сте в залата, а камо ли да задавате такива въпроси. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов  по време на парламентарния надзор по отношение на въпрос заложен към вътрешния министър Иван Демерджиев от депутата Стоян Михалев от ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.
Борислав Гуцанов прикани ръководителя на Народното събрание да не се позволява въпроси, които имат безусловно неправилна фактология и по неверен метод поясняват историческите обстоятелства. За отдръпване на въпроса и неразглеждането му в пленарна зала прикани и националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски :
„ Вторият въпрос от парламентарния надзор е по отношение на дейности по възобновяване на Паметника на Съветската войска. Значи тези, които унищожиха плочата – за тях нищо, все едно нищо не се е случило. А тези, които отидоха със лични средства, със личен труд и по лична самодейност да възстановят Паметника, което би трябвало да направи регионалната администрация и страната – в този момент ПП-ДБ питат вицепремиера какви дейности е подхванал против тях “, сподели Свиленски от парламентарната естрада.
Христо Проданов  също изясни за какво този въпрос би трябвало да отпадне от парламентарния надзор: „ Давате неприятен образец на всички, които са отвън тази зала. Ситуацията е такава – имаме един варварин, който е отишъл с чук и е разрушил паметна плоча. И от другата страна – има хора, които със лични средства и старания са я възстановили. Паметникът е възобновен от Софийската организация на Българска социалистическа партия, откакто са извървяли всичките законови процедури, т.е. известен е регионалният шеф на София, изчакан е 14-дневният период, в който няма никакъв отговор и тогава са подхванати дейности за възобновяване на този монумент “, безапелационен бе социалистът.
И продължи:  „ Вие, сътрудник Михалев, вместо да питате какво става с вандала, с разрушителя, който дава неприятен образец, вие пробвате да питате какво е подхванало Министерство на вътрешните работи и какво прави страната против тези, които са възстановили паметника. Все още в България има хора, които възвръщат, а не останаха единствено такива, които унищожават като този, който защитавате “, безапелационен бе Проданов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР