Как тече подготовката за утрешния вот в страната - това

...
Как тече подготовката за утрешния вот в страната - това
Коментари Харесай

Ден за размисъл: В Кърджали стотици хора подадоха заявление за гласуване от вкъщи

Как тече подготовката за утрешния избор в страната - това ревизираха кореспондентите на bTV в страната. И на тези избори в Кърджали стотици хора подадоха заявление за гласоподаване от у дома, а броят на преносимите изборни секции в района още веднъж е огромен – общо 39.

В същото време, прокуратурата още ревизира дали на предходните избори е имало здрави хора, които са се възползвали от опцията да им пристигна секционната комисия на посетители. Защо гласуването вкъщи, като че ли измести изборният туризъм.

По лист в красиво родопско село Паничково гласоподават 390 души. В този лист са включени и хората от село Мурга. Не е извънредно в Родопите няколко села да гласоподават в една секция.

„ В село Паничково в преносима урна ще дадат гласа си трима души – двама са на легло, а третият е мъчно преносим. Селото е разпръснато и има доста махали, които са отдалечени на към 5-6 км от центъра. Придвижването за възрастните хора е мъчно. Ако не дойдат техните деца, да ги транспортират до секцията, гласуването е съвсем невероятно “, сподели кметът на селото Али Бекир.

Пътната мрежа на цялото село е 23 км и фактически е мъчно за хората да се придвижват и без да има избори. Кметът чака гласи си на следващия ден да дадат към 170-180 души.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР