Как тече подготовката за първия учебен ден у нас? Единственото

...
Как тече подготовката за първия учебен ден у нас? Единственото
Коментари Харесай

Как се подготвят за първия учебен ден у нас ВИДЕО

Как тече подготовката за първия образователен ден у нас? Единственото учебно заведение в град Добринище е от многото в страната, където материалната база е още едно предизвикателство пред оправянето с пандемията.

Там кипи познатата подготовка. Боядисват се стените, а дворът се почиства. За първи път в 150-годишната си история, учебното заведение включва в нормалната си инвенитаризация и стерилизация.

"Тъй като се надяваме въпреки всичко образователната година да стартира присъствено учебното заведение се приготвя да обезпечи всички нужни ограничения и средства да нямаме заплаха за разпространяване ", споделя Зорка Шуманова - шеф на ОУ "Св.Климент Охридски ".

За есенните провокации учебното заведение в Добринище се готви цяло лято. Мислено се отиграват всевъзможни разновидности, както и най-трудният – по какъв начин да няма скупчвания на деца. В тази връзка учебното заведение има огромно преимущество, което единствено до преди година се считаше за огромен минус - а точно дребният брой възпитаници. За тях постройката предлага доста класни стаи.

В Добринище имат вяра доста в дисциплината на възпитаниците си. И се надяват всяка една директива от просветителното министерство да се трансформира в закон даже и за първолаците.

В скромното учебно заведение са подготвени и за огромните проблеми, които всички се притесняват, че есента може да донесе. Ако в класовете се появи инфектиран възпитаник, незабавно ще се ползват ограничения.

"Веднага ще се вземат ограничения с РЗИ, след което те ще би трябвало да си поемат случая и да карантинираме незабавно зоните и хората, които са имали контакт с детето или служителя на учебното заведение, който е открит с вируса ", изясни кметът на Добринище Петър Галчев.

А децата с неспокойствие чакат първия образователен ден, който идва след прекомерно дълга разлъка с приятелите. В Добринище всички се надяват интервалът напролет да е бил последната COVID- почивка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР