Как строители завличат хора с десетки хиляди левове за фиктивни

...
Как строители завличат хора с десетки хиляди левове за фиктивни
Коментари Харесай

Как строители завличат хора с десетки хиляди левове за фиктивни ремонти на покриви

Как строители завличат хора с десетки хиляди левове за фиктивни поправки на покриви. Пред Нова тв приказват Коприна Григорова от Варна и брачният партньор й, които преди 2 години решават да ремонтират покрива на къщата си в с. Чернево. Намират в пощенската си кутия обява  от компания, предлагаща такива услуги. 

След като сравнихме компаниите, тази ни беше най-изгодна. Свързахме се с тях, те споделиха, че няма проблем и пристигнаха, споделя Коприна. Така с. Чернево отива притежателя на компания " Жековстрой 20 " Георги Жеков от варненския град Игнатиево. Без да знаят, че е разследван, Коприна и брачна половинка й подписват контракт с него за 19 800 лева. Веднага откакто е подписан, майсторите махат всички керемиди и оставят къщата без покрив. Всичко става за към ден.

А авансово уговорената сума стартира да скача всеки ден и фамилията тегли заем от 12 хиляди лв., от които дава 10 хиляди на ръка на един от майсторите. Семейството заснемат даването на парите на видео, а мъжът не им дава нито един документ. На срещата й участва и Кирил Жеков, бащата на Георги. Срещу Кирил са подадени 7 тъжби в районната прокуратура във Варна. Срещу татко и наследник Жекови тече и друго дело за фиктивни поправки на покриви в Пловдив. Майсторите не престават да желаят още и още пари. Така общо фамилията дава 32 800 лева След което стартират и заканите. Започват и закани. Оставят факла в двора - опасност, че ще възпламенят къщата. А откакто се свързват с кварталния служител на реда, само че той не задвижва сигнала. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР