Как става влюбването? От какво се получава онази искра, която

...
Как става влюбването? От какво се получава онази искра, която
Коментари Харесай

Как да живеете като крал и кралица, а не като куче и котка

Как става влюбването? От какво се получава онази искра, която припламва сред двама души? Защо толкоз доста хора разказват влюбването като „ прекосяване на ток по цялото тяло “?

Защото привличането сред двама души е тъкмо това – конфликт на противоположни сили.

Колкото по-ясно изразени са мъжката и женската сила в двама души, толкоз по-ярка е искрата и толкоз е по-силна любовта.

Като всяка сила обаче, споделя писателят Питър Сейдж в един от своите „ Откровени диалози “, женската и мъжката сила също би трябвало да се ръководят умно, с цел да не провокират провали.

 двойка благополучие обич море океан iStock

На първо място, дано определим разликите сред мъжка и женска сила. Тук не приказваме за пол, а за вид сила.

Както има мъже с преобладаваща женска сила, по този начин има и дами с преобладаваща мъжка сила. Това не трансформира техния пол или полови желания, а по-скоро дефинира метода, по който гледат на живота и реагират на протичащото се в него.

Мъжката сила е целенасочена, постоянно търси и намира решения. Обича провокациите, чието превъзмогване води до чувство за независимост и комплектност. Както воините ликуват след края на тежка борба, по този начин носещите мъжка сила хора се усещат същински приключени, когато са се справили сполучливо с сложна задача.

Женската сила е цялостна диаметралност. Тя е без прави линии, в непрестанно изменящо се положение, лее се като вода и има свойството да кара нещата да порастват. Самата природа също е с женска сила – сила на напредък и развиване.

Когато се срещнат двама души с еднообразно преобладаваща мъжка сила, те влизат в спор. Когато две женски сили се срещнат, се допълват и разрастват. Когато се срещнат преобладаваща женска и преобладаваща мъжка сила, тогава пламва искрата на любовта.

За да продължат тези връзки и да са устойчиви във времето, всеки от двамата би трябвало да доближи едно по-високо равнище на познаване на самия себе си на другия – на неговата сила и същина.

 двойка благополучие обич море океан iStock

И тук идва най-важната част от разбирането същността на връзките сред мъжете и дамите.

Една жена желае от мъжа до себе си да я приема и почита. Да ѝ даде сигурна среда, в която тя да може да разгърне женската си сила да основава и развива.

Често мъжете, водени от своята типична мъжка сила, желаят да основат сигурност като разрешат всички проблеми, които дамата споделя с тях. Това е тяхното мъжко, инстинктивно предпочитание за намиране на излаз от сложна обстановка. И тук стартират споровете, тъй като една жена не желае решения, а опора.

Както океанът е в непрестанно придвижване, по този начин и женската сила непрестанно мени своята същина. Ако мъжът се държи като транспортен съд, който се носи по спокойните води на океана, а в бурно време се пробва с всички сили да пори вълните и да се бори с вятъра, то неговата крах е сигурна.

 двойка благополучие обич море океан iStock

Жената в никакъв случай не би се доверила на мъж, който се пробва да я пречупи, покори или завладее.

Но оня мъж, който се държи като несъмнено пристанище, като фар за своята жена, ще съумее да сътвори тъкмо онази градивна среда, от която дамата има потребност.

„ Аз съм тук, колкото и мощна да е бурята. Аз ще устоя, тъй като те обичам. Колкото и мощни талази да стоварваш върху мен, аз ще съм тук и ще те поддържам. Уважавам твоята сила и я обичам абсолютно “ - това желаят да чуят дамите. А не решения и опити да бъдат „ поправени “.

От това имат потребност дамите – да могат да се доверят изцяло на един мъж. Да не бъдат съдени, поправяни, принизявани или оставяни да взимат сами всички решения.

Почувстват ли се сигурни, дамите засияват от вътрешната страна. Канализират женската си сила в съзидание и абсолютно почитат мъжа, дал им това, от което имат потребност – наличие.

 двойка благополучие обич море океан iStock

А по кое време един мъж е същински благополучен? Когато види това вътрешно зарево, която се появява като усмивка на лицето на дамата, като жест, като грациозно лъчение. Мъжете се усещат същински мъже, когато дамите до тях са щастливи.

Когато е до жена си до момента в който я боли, когато е ядосана, когато е тъжна и не се пробва да я „ поправи “, а просто й позволява да изрази присъщите си женски страсти, тогава тя ще му принадлежи вечно.

Тогава към този момент двамата дружно ще можете да се радвате на същинска хармонична връзка, в която празнувате насладата от живота и любовта си.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР