Как ще се развие съдбата на Борисов зависи най-много от

...
Как ще се развие съдбата на Борисов зависи най-много от
Коментари Харесай

Виден антрополог за ситуацията в България: Задава се политическа бомба!

 Как ще се развие ориста на Борисов зависи най-вече от него и от ГЕРБ. Ясно е, че шансът да бъде довършено революционното дело на митингите, стои, само че изкъртването на ГЕРБ ще докара до разлюляване на цялата структура. 

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия общественият антрополог Харалан Александров.

" Новата линия прави неточности. Има наклонност към радикализация. Едната наклонност е насочена към спор и взимане на властта, а другата към ръководство ", счита той. 

" Партиите, които имаха анти-ГЕРБ, обещаваха същински края на ерата на Борисов и това стартира да се извършва, само че с едно изискване. Виждаме края на хегемонията на ГЕРБ. Не мисля, че може към този момент Борисов да управлява такава огромна част от ръководството. Сега въпросът е кой ще заеме мястото му ", сподели Александров. 

" Аз чух от Трифонов, че желае целия надзор. Каза да му се даде и да гледаме. Направо като че ли се караше на Волгин и даже ми стана жалост ", сподели той. 

" В момента всички се окопават надълбоко и фронтът е имобилен. Ситуацията е толкоз динамична, че може да има и обилни разлики на изборите. Много е значимо какво ще се случи с патриотичния избор ", добави антропологът. 

Според него може да се върне умереното посланичество на националистите в Народното събрание. 

" На доктрина този, който към този момент е бил сполучлив, при едни нови бързи избори, може също да е сполучлив ", сподели той на въпрос дали има по какъв начин партията на Слави Трифонов да е първа на изборите. 

" Хората инстинктивно желаеха нов кабинет, а не нови избори и не мисля, че жителите са окей с това, което се случва ", добави той. 

" От друга страна обаче има едни младежи, които на 4-и април следобяд взеха решение да решат изборите. Факт е, че това, което сега Трифонов приказва, е същото, което Борисов преди години. Живеем в някакво дежавю и през 10-на години претърпяваме един очистителен миг ", сподели Първан Симеонов.

Според Харалан Александров хората към този момент откриват у нас, че са небогати, тъй като им е по-скъпо да вървят на ресторант и да пътуват.  " Ако продължи сериозният стопански метод, може рецесията да се придвижи от политическата класа и в обществото ", сподели той.

" Важно е какво е съотношението сред бизнеса и властта. Станахме очевидци на странни разкази на предприемачи. Зад него обаче стои доста остарял сюжет - този на боляринът, който носи дарове на царя ", счита антрополога по отношение на сагата около предприемача Илчовски и разкритията му в комисията на Мая Манолова. 

" Новото въпреки всичко е внасянето на сексуалността като обществен принудител в лицето на страната. Това са две сюжетни линии - едната е мутренската и варварската, в която падналият зложелател се е бил, а другата е тази, при която господарят злоупотребява със своите плебеи ", сподели Александров. 

Според Симеонов абсурдът със зърнопроизводителя може да стане огромен. " Крайно време е тези неща да престанат. България има потребност от по-мениджърски жанр на ръководство ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР