Как ще се доказва в съда превишаване на служебни права

...
Как ще се доказва в съда превишаване на служебни права
Коментари Харесай

Адвокат Росен Димитров: Полицейски произвол доведе до тоталитарна репресия спрямо семейството на един кмет!

Как ще се потвърждава в съда превишаване на служебни права от кмета и приемане от него на имотна полза с претършуване на опаковъчна линия за фолио в индустриално хале?  Интервю на Стефан Ташев
– Адвокат Димитров, по какъв начин ще коментирате дейностите против кмета на Стамболийски Георги Мараджиев от правна позиция?

– Здравейте, по-лесно за мен би било ги разясня от политическа позиция, в сравнение с от правна. Това е по този начин, тъй като аз видях политически претекст и изцяло ненужна проява на мощ. Тази мощ се състоеше в потребление на звеното за специфични тактически интервенции на Министерство на вътрешните работи. Както Ви е известно, това звено се състои от много едри, тежковъоръжени момчета с качулки, които идват с бронирани микробуси. В случая бронираните бусове бяха най-малко три, а командосите с качулки най-малко тридесет.

Освен това знаете по какъв начин работи този специфичен отряд, нали? Буквално за секунди като пустинни скакалци или по-точно като скарабеи от филмите “Мумията “ покриват огромен периметър и нахлуват навсякъде…

– Кое наложи потребление на специфичните елементи? Беше ли обяснено?

– Това се запитвам и аз, защото нито на мен, нито на моя клиент, беше обяснено кое е наложило потреблението на специфичните елементи. Опитвам се самичък да си отговоря на този въпрос и обясненията за мен са две. Първото е, че в пространствата, в които се постанова влизане, се намират въоръжени лица, рискови предмети или и двете. Второто пояснение е, че лицето разпоредило интервенцията, е целяло показност, заплашване, всяване на почит и да се внимава в картинката.

Първото пояснение отпада – няма въоръжени лица в претърсените пространства, няма и данни за съществуване на оръжие. Това е по този начин, тъй като следствието се води за нарушение, несъблюдение на служебни си отговорности и превишаване власт на длъжностно лице, какъвто е кметът, а не за владение на оръжие, опиати или тероризъм.

Това значи, че тридесет командоси с автомати са търсили документи и то не в дома на обвинения, а в този на сина му и индустриалния завод на фабриката му!

Представяте ли си? Веднага върша прилика с различен сходен случай – този с ареста на Бойко Борисов. За него имаше данни, че държи кюлчета със злато и пачки пари в чекмеджето си, нали по този начин? Няма да разясня глупостта на тази теза, а единствено ще асоциирам двата случая. Тогава в дома на Борисов не влязоха командоси, а цивилни служители на реда, които също направиха претършуване. Защо тогава не се използваха, а в този момент да? Какво пречеше безшумно и спокойно да се извърши претърсването от цивилни, както в дома на Борисов?

Отговорът е един: политическа поръчка!

За да не съм голосвен ще кажа и още. Досъдебното произвеждане е против незнаен причинител. То е формирано на 17.11.2022 година, а на 21.11.2022 година е направено искане до съда за разрешаване на претършуване и изземване – забележете в постройката на Община „ Стамболийски “. Направено е и искане за персонален обиск на кмета – т. Нар. “предрешване “ и изземване на предметите от джобовете му!

– Искате да кажете, че командосите са нахлули в дома на сина му без позволение?

– Точно това желая да кажа! Няма и позволение да се влиза в индустриалния завод на фабриката, която не е на кмета, а на сина му. Няма позволение да се изземат телефоните на елементарните хора – служащи и чистачки!

Въобще някой с обикновено мислене може ли да си показа по какъв начин ще се потвърждава в съда превишаване на служебни права от кмета и приемане от него на имотна полза с претършуване на опаковъчна линия за фолио в индустриално хале? Защо се смеете…

– Адвокат Димитров, хиля се тъй като като ми говорите всичко добива краен смешен тип!

– За Вас и читателите Ви това може да е комично, само че представяте ли си по какъв начин са се почувствали синът и снахата на кмета, които, вървешком по гащи в дома си, са били атакувани от хора с качулки и автомати? Цяло благополучие било, че децата им са били на учебно заведение.

Представяте ли си какво е минало през главата на снахата на кмета, когато граждански служител на реда й е споделил, че като не знаят за кого да гласоподават, другия път ще влязат не с пушки – помпи, а не знам с какво?

Тук още веднъж върша една асоциация с едно друго време – това след 1944 година когато властта се изземва от слезлите от планините шумкари. Тогава за дейностите на враговете на народа, за по-младите вметвам – за съперниците на комунистическата власт, са страдали фамилиите им и са били подвеждани под отговорност. Вероятно знаете на какви репресии са били подлагани роднините на дребното неизбити на границата и съумели да избягалите от комунизма в България сред 1944 – 1989 година Именно поради дейностите на членове на фамилията им.

Точно това се случи и в демократична България в края на 2022 година Въпросът е къде са в този момент дежурните правозащитници в казионните медии? Има ли възмутени публицисти и публикации в отбрана за фамилията?

– Бихте ли обяснили въпреки всичко защо е това следствие? От пропагандата не се разбра?

– Както споделих досъдебното произвеждане е формирано на 17.11.2022 година – седмица преди разигралия се екшън. То се води за закононарушение по член 282 алинея 1 от Наказателния кодекс, а точно за дейности и бездействия на длъжностно лице, което за набиране за себе си или другиго на полза е употребило на служебното си състояние.

За тези закононарушения е особено, че длъжностното лице надвишава властта или правата си и прави дейности, излизащи отвън рамките на своята подготвеност. Лицето не нарушава отговорности си, а единствено употребява служебното си състояние, което го улеснява да получи полза, която не му се следва.

Сега ми кажете, тъй като аз не знам, какво се чака да намерят тридесет командоси в пространства на различен, което да потвърждава, че кметът е получил имотна полза?

Отговорът е НИЩО! Очаквали са удар с медиен резултат, който комфортни медии бързо разпространят с откровени неистини и операции!

– Цял ден агитация, че е задържан, а пък най-после разпитван единствено като очевидец, без обвинявания?

– Кметът в никакъв случай не е бил задържан. Заповед за задържането му не му е била връчвана. В продължение на към 15 часа той участва при претършуване и изземване в пространствата на общината, за което има правосъдно позволение.

Както загатнах, освен това изземване общината беше обезкостена. Кабинетите на доста чиновници останаха единствено с мебелите и цветята. Оставам на Вас и читателите Ви да си отговорите на въпроса по какъв начин ще работи общината за доста месеци напред и кой ще пострада от това!

Но съответно на въпроса Ви: персонално аз чаках, че кметът ще бъде арестуван най-малко за 24 часа.

Това обаче не стана, за което голяма заслуга има сътрудника юрист Надя Делева. Тя поставя и големи старания да получи най-малко копия на конфискувани документи, с цел да може огромното строителство в Община „ Стамболийски “ да продължи и стотици строителни служащи да не останат без работа през зимата. С нея бяхме ангажирани повече от 13 часа до 23.00 часа, когато кметът си потегли от следствието с околните си.

Така за мое голямо страдание елитни служители на реда – командоси, които са длъжни да извършват безумни заповеди и политически поръчки на началниците си, станаха за смях пред обществото и престижът им беше срутен!
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР