Как ще живеят нашите деца и внуци, питат редакторите на

...
Как ще живеят нашите деца и внуци, питат редакторите на
Коментари Харесай

Как ще живеят нашите деца и внуци

Как ще живеят нашите деца и внуци, питат редакторите на ABC Fact? Какъв ще бъде бъдещият свят? Ето какви са прогнозите на американският футуролог доктор Мичио Каку.

Каку има вяра, че до 2030 година ще има да вземем за пример нов вид контактни лещи. Те ще могат да се включват онлайн. Над прототипа на сходно устройство към този момент работи професор Бабак Парвиз от Университета във Вашингтон.

В свободна продажба ще се появят разнообразни " елементи " за човешкия организъм. Дори през днешния ден биотехнологичните достижения на човечеството разрешават в лабораторни условия да се " отглеждат " нови хрущяли, носове, уши, кръвоносни съдове, сърдечни клапи и други С помощта на подобаващ катализатор, стволови кафези от ДНК на пациенти стартират бързо да порастват и да се развъждат. Първо се появява жива тъкан, а по-късно цели органи.

След 20 години обществото ще овладее опциите за телепатия. Днес учените към този момент са вградили в мозъка на неподвижен човек специфични чипове, благодарение на които може да се оказва надзор върху компютър, да се пишат имейли, да се играят видео игри и да се употребяват уеб браузъри. Инженерите от японската компания Honda към този момент вършат сполучливи опити в основаването на роботи, които се управляват от пациентите със силата на мисълта.

До 2070 година учените възнамеряват да върнат към живот доста животни. Въз основа на ДНК проби, взети 25 години след гибелта на животно в Бразилия, учени са съумели да основат негов клонинг. Геномът на неандерталския човек към този момент е дешифриран. И научната общественост съществено приказва за вероятното възобновление на този тип човек. Защо в действителност е нужно това, остава изцяло неясно, само че човешкото любознание е в действителност голямо./manager.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР