Как се създават приложения за хора със зрителни проблеми, както

...
Как се създават приложения за хора със зрителни проблеми, както
Коментари Харесай

С мобилна апликация и очила незрящите компенсират зрителна информация

Как се основават приложения за хора със зрителни проблеми, както и по какъв начин се осъществя една добра концепция в помощ на тези хора, описват Николай Ташев и Роман Джуров.

Двамата към този момент са осъществили един план - онлайн библиотека за незрящи хора. Идеята за втория план потегля от там, по какъв начин да създадат живота на незрящите хора отвън следена среда (домовете им) по-добър. Оказва се, че единственото предписание, което незрящите имат за престояване в домовете им, е да не трансформират местата на движимостите си.

Младежите даже схващат, че незрящите се оправят доста по-добре от останалите, тъй като постоянно знаят кое къде се намира.
Например въпросът с “изгубените ” ключове не съществува.

Техният живот е доста спретнат. Разбирането за света на незрящия, за това по какъв начин и с кои сетива им е най-лесно да го възприемат, са първото нещо, което основателите на приложението пробват да схванат.

Целта им е да натоварят тези сетива, с които им е най-лесно да компенсират неналичието на зрение, с повече информация.

Така се стига до продукта, който създават сега - мобилна апликация и очила с камери. Целта ни е да дадем повече самостоятелност, тъй че хората да могат по-добре да се оправят в живота. Това, което ние сме си сложили като цел, е доста повече от хората, които са незрящи, да се върнат на трудовия пазар , описа Ташев.

Разработката е на стадий - логаритми за видеообработка и действителната им оптимизация, тъй че телефоните, които сега са на пазара, чисто като хардуерни устройства, да могат да понесат тази разработка, с цел да не са подвластни потребителите от интернет, изясни Джуров.

Мотивацията на момчетата е да съумеят, правейки положително. Успехът, като самоцел, не го виждаме като смислена човешка категория , споделя Ташев, само че добави, че задачата им е да печелят, правейки положително, или да вършат положително, печелейки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР