Как се реализират възпитаниците на Философския факултет на пазара на

...
Как се реализират възпитаниците на Философския факултет на пазара на
Коментари Харесай

Средата в СУ е вдъхновяваща и дава конкурентно предимство на студентите

Как се осъществят възпитаниците на Философския факултет на пазара на труда?

Това, което мога да кажа, че реализацията им е сполучлива. И по един от главните критерии се прави рейтинговата система, а точно реализация на студентите, сме преди всичко. Те са сполучливи в своята реализация по специалността, която са изучавали.

С какво ново ще привлечете кандидат-студентите идната година?

Ние непрестанно се опитваме да подобряваме средата, в която студентите се образоват в нашия факултет. Известно е, че качеството на образование е на доста високо равнище и това, което самите студенти споделят, е по-скоро по посока на възстановяване на средата, в която те се образоват. Стремим се непрестанно да мотивираме и подтикваме студентите още от първия ден, в който дойдат при нас във факултета. Подкрепяме самодейностите на Студентския съвет, тъй че, когато имаме първокурсници, те от първия ден да усетят средата като своя, като близка и да останат при нас, тъй като средата, в която се образоват е вдъхновяваща и мотивираща ги, и да усетят, че тя ще им даде конкурентно преимущество.

Много се приказва за професионално висше обучение и да дава отговор на потребностите на бизнеса. Има ли разминаване сред това, което учат студентите и потребностите на пазара на труда?

По принцип в бакалавърските стратегии това, което учат студентите и знанията, които получават, са на доста високо равнище. Теоретичната им подготовка е наложително изискване за развиване и рационализиране на техните на практика умения. В тази посока дръзвам да настоявам, че ние не изоставаме от условията на средата, в която по-късно нашите студентите се осъществят. Нещо повече, ние се стремим да бъдем самодейни и да способстваме за това тези условия да бъдат съобразени с най-новите критерии за професионално развиване на студентите, на младежите. Стремим се по всевъзможен метод да отговорим на тези условия и даже ние сме тези, които значително си сътрудничим, с другите институции и организации, и сме в основата на това те да предявяват най-новите условия освен към теоретичната подготовка, само че и към самите умения, нужни за реализацията в съответната професионална област.

Разкажете повече за психическата поддръжка, която факултетът обезпечава на студентите и преподавателите?

Това не е нещо ново, тъй като във всеки един университет в разрастващите се общества съществува център за психическа поддръжка, който е ориентиран към оказване на подпомагане и помощ, както на студентите и преподавателите, по този начин и на чиновниците. В тази връзка ние в нашия факултет, където е и компетентност Психология, създадохме подобен психически център и той е ориентиран от една страна към улеснение и по-бързата акомодация на първокурсниците към тази нова среда, в която те навлизат. Защото влизането в университета незабавно след междинното обучение е един от сериозните моменти на смяна в живота на хората, а посредством услугите, които центърът предлага, ние се опитваме да създадем по-гъвкаво тяхното адаптиране, да ги улесним в един толкоз важен миг на смяна. От друга страна, този център се занимава и със случаи, в които студентите по разнообразни справедливи аргументи считат, че за тях е доста значимо да потърсят такава психическа помощ. Центърът е отворен и за външни клиенти, т.е. хора, които могат да получат една качествена консултантска услуга, обвързвана с превъзмогването на разнообразни житейски проблеми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР