Как се развиват отношенията между партньорите в правителството, което ни

...
Как се развиват отношенията между партньорите в правителството, което ни
Коментари Харесай

Журналисти за спорове за властта: Този меморандум е връх на политическото нахалство

Как се развиват връзките сред сътрудниците в държавното управление , което ни ръководи? Помагат ли грубите реплики, които се разменят в Народното събрание? Тези въпроси разясниха в предаването „ Тази заран “ публицистите Валерия Велева, Валя Войкова и Велислава Попова.

„ Има няколко забавни връзки. Слушайки Делян Пеевски разбирам, че борбата е за прокуратурата и КПКОНПИ. Големият проблем породи от този меморандум и от разпределението на регулаторите. Ние за тези регулатори и за въздействието им при взимането на значими решения приказваме от години. За самата прокуратура, како и за КПКОНПИ – също “, сподели Велислава Попова.

И опозицията се намеси в обидите и репликите

Тя разяснява и вчерашното чуване в комисията за Нотариуса. „ Тай неприятното е, че тези хора не са корумпирани, те са държани с компромати. Това е доста ужасно “, добави тя.

„ Това, което се случва в правосъдната система и което се разкрива в този момент е нещо ужасяващо. Ние всички сме ужасени. Цялото общество е взривено. Всичко това няма метод да не стигне до политическите кръгове и то стига. Факт е, че всичко това се развива на парламентарния терен, значи, че то ще стигне до политиците “, разяснява и Валерия Велева.

„ Искаме ли да слушаме за идващите Мартин Нотариуса или Пепи Еврото? Не желаеме. Тогава да създадем действителна промяна “, сподели той

Според нея представянето на този противоречив меморандум две седмици преди ротацията е било огромна неточност. Тя напомни също по този начин, че промяната във властта „ би трябвало да се случи по това съглашение, което е подписано преди девет месеца “.

Валерия Велева разяснява също по този начин, че „ на Движение за права и свободи му е отредено да влезе през друга врата и това е обидно “, тъй като техните гласове са били комфортни на Политическа партия и Демократична България при разглеждането на измененията в Конституцията на България, само че в този момент се трансформират в неуместни.

Престрелките около оферти от ПП-ДБ меморандум не престават

„ Истината е, че този меморандум е връх на политическото безсрамие – аз по този начин бих го определила. Лошото е, че не зная дали Политическа партия го осъзнават. Няма значение дали ще се случи ротацията или ще отидем на избори. В момента ПП-ДБ са в извънредно слаба позиция “, изясни Валя Войкова.

Тя напомни, че тази сглобка се случи поради целите, които си сложиха – като Шенген и еврозоната. Според нея обаче слагането на спомагателни условия показна единствено едно – „ преяждането с власт от страна на Политическа партия и Демократична България “.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР