Как се разви бизнесът на КЕР Токи Пауър след епидемията?

...
Как се разви бизнесът на КЕР Токи Пауър след епидемията?
Коментари Харесай

Юри Катанов: Чистата енергия е най-добрият дългосрочен избор

Как се разви бизнесът на " КЕР Токи Пауър " след епидемията? Кои трендове му въздействат най-силно?
- По време на пандемията се наложи фирмите да приспособяват процесите си, с цел да отговорят на измененията в метода, по който поддържат връзка с потребителите си, като да вземем за пример да преминат към отдалечено обслужване и да лимитират оптимално нуждата от посещаване в офис, с цел да се избегнат ненужни контакти с доста хора. Това не беше спънка за " КЕР Токи Пауър ", защото нашите услуги по принцип са цифрови - ние в никакъв случай не сме имали офиси и гишета. В основата на нашата тактика е да опростяваме процесите, с цел да спестим време за клиентите ни и да осигурим повече бистрота.

През 2021 година търговците в България се оказаха в сложна обстановка заради фрапантния скок на цените на електрическата енергия, доста над историческите и предстоящите. Това се дължи на голям брой фактори, в това число бързо възстановяващото се ползване на сила след COVID-19 пандемията, рекордно скъпите въглеродни излъчвания, повишените цени на базови първични материали, а след това и войната в Украйна и подбудените политически и стопански дейности от всички страни.

Сериозно въздействие оказва и неотложната нужда от фрапантно понижаване на въглеродните излъчвания. Производителите на електрическа енергия са изправени пред избора или да заплащат скъпи CO2 излъчвания, или да влагат в по-зелено произвеждане. В последна сметка дълготрайно цената на електрическата енергия от ВЕИ се чака да е доста по-изгодна от обичайните технологии. В резултат на това нараства ползата и към частните дълготрайни контракти за доставка на електрическа енергия от ВЕИ централи, както и инвеститорският интерес към сходни планове.
Какви бяха целите на вашата бизнес тактика и до каква степен те се трансформират за идната година?
- В тези динамични времена чистата сила е най-хубавият дълготраен избор за доста потребители. TОКИ е компания, която има вяра в развиването на чистата енергетика и е на практика първият български търговец, предложил подобен типов артикул.
Реклама
Друг главен и водещ приоритет за " КЕР Токи Пауър " постоянно е било качеството на потребителско обслужване. Постарали сме се да изградим оферти, които да са ясни и елементарно налични за клиентите ни, и да сме разполагаем за всички техни потребности.

Тези цели остават несъмнено, като продължаваме да развиваме продуктите и услугите си в тези две направления. Освен Зеления проект, който продължава да е необичайност в предложенията на търговците, ние лансирахме още няколко неповторими за пазара ни оферти, както за потребителите на електрическа енергия, по този начин и за производителите.
Какви са най-важните процеси, които се случват във вашата промишленост - какво да чакат потребителите и бизнес сътрудниците ви?
- Енергийната промишленост е в развой на сложна промяна. От една страна, в енергетиката, както и във всички други браншове, дигитализацията на услугите към този момент е въпрос на оцеляване на бизнеса, а не просто нещо ново и забавно, което компаниите могат да предложат на клиентите си. Това важи както за крайните консуматори, по този начин и за всички сътрудници, с които работим - всички избират лесни и интуитивни решения. Затова още от основаването на компанията целият ни екип е фокусиран върху това да улеснява и опростява от ден на ден всичко, обвързвано с покупката и продажбата на електрическа енергия. От избора на тарифен проект, през сключването на контракт до следенето на разхода - задачата ни е всичко да се случва с няколко клика и да е ясно с един взор.

Инвестираме главно в развиването на нашата умна платформа, която разрешава дружно с нашите клиенти и сътрудници да управляваме тези процеси по-лесно и дейно.
Реклама
От друга страна, преходът към чиста енергетика също е безусловно наложителен. В международен мащаб производството на електрическа енергия е главен замърсител, като в това време възходящата електрификация на всичко - от часовниците до превоза, постанова генерирането на от ден на ден сила. За да запазим здравето и качеството си на живот, а и с цел да реализираме по-ниски цени на електрическата енергия, е належащо да се научим не просто да произвеждаме по-чиста сила, а доста повече и 100% зелена сила. С наслада можем да кажем, че виждаме динамично възходящ интерес в тази посока както от страна на потребителите, по този начин и от вложители. Нашата задача е да сътворяваме артикули и услуги, които да поддържат и двете страни да преследват задачите за въглеродна индиферентност.

Ние сме оптимисти. Въпреки разразилата се тежка рецесия имаме вяра, че промишлеността ще откри правилния път и че в дълготраен аспект чистата сила ще е безусловно налична за всички. За страдание е доста евентуално, преди да стигнем до това, да има още разтърсвания и е значимо всички участници на пазара да са готови и да имаме ясни тактики и проекти за превъзмогване на провокациите, пред които сме изправени.
Пред какви опасности е изправена вашата компания - бихте ли ги степенували, и с какви тактики ги посрещате?
- Както доста други компании, ние разграничаваме и управляваме разнообразни опасности: пазарен, кредитен и опасности, свързани с политически и други фактори.

Най-значим за нас като търговец е рискът от внезапните и неподходящи промени в цената на електрическата енергия, което в сериозна степен може да засегне конкурентоспособността на бизнес потребителите и да сътвори усложнения при обслужване на договорните ни взаимоотношения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР