Как се разпределят избирателите на партиите по пол, възраст, населено

...
Как се разпределят избирателите на партиите по пол, възраст, населено
Коментари Харесай

Висшистите гласуват за ДБ и ГЕРБ, най-младите - за ИТН

Как се разпределят гласоподавателите на партиите по пол, възраст, обитаемо място и обучение. Това демонстрира изследване на " Галъп ".

За поддръжката на най-високообразованите хора в България на практика спорят ГЕРБ, " Демократична България " и " ИТН " (ИТН). Хората със приблизително обучение, които са и най-голяма част от гласоподавателите, най-често гласоподават за ГЕРБ, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Подкрепата на по-нискообразованите жители в голямата си част е за Държавно стопанско предприятие и Българска социалистическа партия, оповестява Българска национална телевизия.
 Министерство на вътрешните работи: Няма съществени нарушавания досега, сигналите са се нараснали с 83% Министерство на вътрешните работи: Няма съществени нарушавания досега, сигналите са се нараснали с 83%
До момента няма сигнали, свързани със съществени нарушавания, демонстрира информацията от Ситуационния център на Министерство на вътрешните работи към 15.00 часа. От началот...

Според възрастта, младите гласоподаватели сред 18 и 30-годишна възраст най-често са дали своят вот от Има Такъв Народ. На огромна отдалеченост, само че втора партия са " Демократична България ". В групата 31-60 години се конкурират ГЕРБ и Има Такъв Народ, а за поколенията над 60 години предстоящ главен любимец е Българска социалистическа партия. Съществена поддръжка получава и ГЕРБ-СДС.

При разпределението на вота по пол, дамите избират да гласоподават за ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия.

Анализът на вота по обитаемо място предстоящо демонстрира, че " Демократична България " е подкрепяна най-много в столицата. 37% от електоратът е образуван от София. За разлика от нея, 68% от гласувалите за Движение за права и свободи са в селата. ГЕРБ нормално е национална партия. При Българска социалистическа партия има по-слабо показване в София. Същото важи и за Има Такъв Народ. Техният избор е мощно изнесен към регионалните градове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР