Как се приготвя храната в Хер Бебе? Изисквания и приготвяне

...
Как се приготвя храната в Хер Бебе? Изисквания и приготвяне
Коментари Харесай

Здравословно хранене на деца от 8 месеца до 1 годинка

Как се подготвя храната в Хер Бебе?

Изисквания и подготвяне на храната в детските кухни

Темата за здравословното хранене на детето е изключително настояща, защото сме заобиколени от нездравословна храна на всяка витрина. Полезните привички в храненето се построяват от ранна детска възраст и остават за цялостен живот, когато имаме добре сложена основа. Затова е значимо да следим питателните привички и качеството на храната още от зареждането на детето.

С какво се хранят мъниците?

В интервала от 8 месеца до 3 години менюто на децата се подготвя по предписания за здравословно хранене за деца, събрани в рецептурник, написан от лекари експерти по хранене и педиатри, със съответните рекомендации за хранене.

Този рецептурник е наложителен в детските кухни, по него се готви и се избира менюто. Той се предлага от Министерството на здравеопазването като управление за проведено хранене на децата.

Друг е въпросът за подбора и качеството на продуктите, с които се извършват рецептите. Както и методът на подготвяне на храната – изключително значим за съхраняването на потребните съставки в употребяваните артикули, които спомагат за верния напредък, имунната система и здравословното положение на детето. Затова е значимо да подберем и мястото, от което поръчваме ежедневното меню на детето.

Хер Бебе е първата частна детска кухня!

Като частна кухня и производител на храна, към Хер Бебе има доста по-големи условия за хигиена и сигурност на храната, предлага се лабораторно тествана храна, която е безвредна за консумация.

Спазвайки наложителните условия и залагайки на висококачествени артикули, както и на вярното им подготвяне, за 15 години от дребна детска кухня, Хер Бебе се трансформира в производител на храни, с новосъздадена съвременна фабрика, наоколо до София.

В нея всеки ден се подготвя храна и се изхранват над 4000 деца в София, само че и в доста други градове от страната, измежду които Пловдив, Пазарджик, Перник, Благоевград, Дупница, Пещера, Самоков, Кюстендил, Гоце Делчев и други

Какво съдържа менюто?

Менюто съдържа всички групи хранителни субстанции, нужни за съответната възраст – зърнени храни, пресни плодове и зеленчуци, месо – от птици, нетлъсто месо, телешко, риба веднъж седмично, млечни артикули, бобови храни.

От две години започнахме съдействие с детските кухни Хер Бебе и Вълшебник, с цел да подобрим менюто и да включим още по-здравословни артикули, като безглутенови зърнени храни, потребни мазнини като авокадо и гхи, повече пресни плодове и зеленчуци, по-малко захар, сол и тестени произведения.

Статията приготви: Мирослава Делчева, маг.-фармацевт, здравен съветник на детски кухни Хер Бебе и Вълшебник, типичен хомеопат, член на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, [email protected], www.miradelcheva.com

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР