Как се прави чай? Всеки ще ви отговори: Ами просто

...
Как се прави чай? Всеки ще ви отговори: Ами просто
Коментари Харесай

Грешките, които всички допускаме с правенето на чай

Как се прави чай? Всеки ще ви отговори: „ Ами просто – вариш водата и потапяш пакетчето с чай, до момента в който оцвети водата. “

Да, само че не. Оказва се, че правенето на чай не е толкоз просто. Кои са грешките, които всички позволяваме и по какъв начин вярно да си създадем чай, с цел да извлечем оптимални изгоди за здравето?

Грешка №1 – Използваме неверната вода

Ако си наливате вода за пиянство, коя ще предпочетете – тази от чешмата или филтрираната от каната за филтриране (ако имате такава)? Разбира се, че отговорът е пречистената. Ето за какво когато варите чай е добре да употребявате същата филтрирана вода. Мнозина от нас наливат вода от чешмата без да се замислят.

Грешка №2 – Карате пакетчето чай да подскача във водата

Всеки прави тази постоянно срещана неточност неумишлено. Докато чакаме пакетчето „ да пусне “ ние го потапяме и изваждаме от водата по няколко пъти. Това прекъсва процеса на варене и засищане на водата с потребните субстанции на билките. Оставете чая във водата за към 10 минути. Така ще се овкуси по най-хубавия метод.

Грешка №3 – Изгаряне на листата

Четете деликатно напътствията на всяко пакетче чай, което купувате. На тях е разказано в детайли на каква температура се варят съответните билки. Различните листа изискват друга термична обработка. Ако не желаете да увредите техните качества, следете на каква температура ги варите.

Грешка №4 – Пренебрегвате съотношението вода-листа

За да бъде чаят потребен е належащо да се обмисля съотношението на водата по отношение на количеството билки. Водата не би трябвало да е нито прекомерно доста, тъй като дейните субстанции на билките ще се размият, нито прекомерно малко, тъй като пък ще наситят течността. А това крие опасности от странични резултати, въпреки всичко билките не са безобидни в огромни количества.

Грешка №5 – Повторно загрявате водата

Когато кипвате вода за чай изтласквате разтворения в нея О2. Той се изпарява и по този начин водата, която пиете става по-бедна на О2. Повторното загряване на една и съща вода понижава още повече разтворения в нея О2, което тотално трансформира усета и качествата на водата, а наред с това и тези на чая.

Грешка №6 – Не спазвате точното време

Времето, в което ще варите чая си е от огромно значение. От него зависи какъв брой наситена ще бъде отварата. Гледайте часовника и не оставяйте билките да се запаряват повече от 10 минути във вряла вода, свалена от котлона. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР