Как се получава германско гражданство? Едно от условията е да

...
Как се получава германско гражданство? Едно от условията е да
Коментари Харесай

Германия ще дава вече по-трудно гражданство


Как се получава немско поданство? Едно от изискванията е да живеете в страната най-малко от осем години. Но немското държавно управление в този момент стяга процедурата и вкарва и нови условия. Ето какви:

Така наподобява свидетелството за немско поданство

Имигрантите, които при идването си в Германия са се записали под подправени имена или са скрили същинския си генезис ще получават по-трудно поданство. Това планува законопроект на немското вътрешно министерство.

С подправена идентичност
Редакцията предлага
. Времето, през което той е обитавал под подправена идентичност, няма да се счита. “В противоположен случай се основават тласъци за нарушение на закона ”, се споделя в обосновката на законопроекта.

Причините за укриване на еднаквост са доста. Когато страната по генезис е неразбираема да вземем за пример, депортацията е съвсем невъзможна. Освен това имигрантите имат друг късмет за приемане на леговище според от това страната, от която идват.

Законопроектът предлага да не получават право на престояване – нито краткотрайно, нито непрекъснато. Тези два документа са измежду условията за приемане на поданство.

Нови правила и за децата

Досега децата на двама родители, които обитават в Германия с задгранично или неразбираемо поданство, получаваха немски паспорт при раждането, в случай че най-малко един от родителите е в Германия от повече от осем години. Новият законопроект планува децата да губят немското си поданство, в случай че се потвърди, че някой от родителите е обитавал в страната под подправена идентичност. Тази мярка ще важи единствено за деца до 5-годишна възраст. Изключение ще се прави за децата, които имат родител, който е немски жител, както и за тези, които биха станали апатриди, т.е. без никакво поданство, в случай че им бъде отнето немското.

Предвидено е също по този начин хората, които получават леговище или протекция съгласно Женевската спогодба за бежанците, да губят. Това визира към една четвърт от всички кандидатстващи за леговище в Германия.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР